Meni
Korpa

Monaški život u srednjovekovnoj Srbiji - Slobodan Prodić

Monaški život u srednjovekovnoj Srbiji - Slobodan Prodić
Monaški život u srednjovekovnoj Srbiji - Slobodan Prodić

Svetlost dana, a iz pera eminentnog poznavaoca naše srednjovekovne istorije, ugledala je jedna izuzetno interesantna knjiga. Reč je o delu g. Slobodana Prodića koji je, na sebi svojstven način, današnjem čitaocu zaista vešto približio temu o kojoj se relativno malo zna.

Naime, u mnogobrojnim naslovima koji se dotiču pitanja naših srednjovekovnih manastira, kao po nekom nepisanom pravilu, izostaju detalji u vezi sa time kako je zapravo izgledala svakodnevica monaškog života u srednjovekovnoj Srbiji. Zaokupljeni izlaganjem informacija o arhitekturi, slikarstvu i sličnim elementima koji ipak nemaju suštinski značaj u životu jedne monaške zajednice, autori su, iz njima poznatih razloga, zaboravili da kažu makar koju reč više o samim monasima koji su živeli u nekom od manastira o kome se govori. Primećujući taj više nego li očevidan nedostatak, g. Prodić je na lak i jednostavan način izložio zaista jasnu i konkretnu sliku o tome kako je izgledao monaški život u vremenu srednjega veka.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

500,00 RSD
  • Stanje: 1
  • Šifra artikla: 8012
  • Težina sa ambalažom: 400.00 gr
  • Dimenzija: 24.00cm x 16.50cm x 1.50cm
  • SKU: *
Pogledano: 2341
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.