Meni
Korpa

Mladenci

Sveti 40 mučenika amorejska su skup hrišćanskih mučenika koji su stradali u 4. veku u gradu Sevastiji, u Maloj Aziji (danas je to grad Sivas u Turskoj). Ovaj događaj se smatra jednim od najvećih hrišćanskih mučeništava u istoriji.

Legenda kaže da su ovi mučenici bili vojnici rimskog cara Licinija, ali su odbili da se odreknu svoje vere u Hrista i da se poklone poganskim bogovima. Kao kaznu za svoju nepokornost, bili su osuđeni na smrt, a naređeno im je da se skinu sa odeće, da se zavežu za stubove u hladnom danu i da se izlože ledenom vetru bez hrane i pića dok ne umru od iznemoglosti.

Legenda kaže da su ovi mučenici hrabro podneli svoje muke i umrli u veri, a njihove su duše uspele da prežive smrt i da se ujedine sa Bogom. Njihove mošti su kasnije pronađene i prenete u crkvu u Konstantinopolju, gde se i danas nalaze.


Šifra artikla: 3599-03-97
Ikona je izrađena tehnikom kaširanja na medijapan ploči...
1.000,00 RSD
Prikaži od 1 do 1 od 1 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.