Meni
Korpa

Krstionice

U srpskoj pravoslavnoj crkvi, termin "krstionica" se koristi za označavanje specifične posude koja se koristi tokom obreda krštenja. Ova posuda obično ima oblik školjke ili manjeg bazena koji se nalazi na postamentu ili na posebnom stubu.

Posuda krstionice se koristi za čuvanje svete vode koja se koristi prilikom krštenja. Ta voda može biti posebno osvećena ili blagoslovljena tokom liturgijskih službi, posebno na danove kao što su Bogojavljenje ili Vaskrs. Kada se vrši krštenje, sveštenik uzima vodu iz krstionice i koristi je za prskanje ili umivanje osobe koja će biti krštena.

Krstionica i sveta voda u njoj simbolizuju duhovno čišćenje, regeneraciju i primanje novog života kroz sakrament krštenja. Voda se smatra simbolom duhovne obnove i oproštaja grehova, a krstionica predstavlja mesto gde se vernici ulaze u hrišćansku veru i primaju novo rođenje duhovno.

Važno je napomenuti da krstionica može imati različite oblike i dizajn u različitim crkvama.

Krstionica, gravirana, bakarna (85x75) cm Krstionica, gravirana, bakarna (85x75) cm
-25 %
Šifra artikla: 12537-01
Napomena: Zbog svoje veličine krstionicu možete ličo preuzeti u prodavnici Srpske Pravoslavne crkve u Kragujevcu. Krstonica u Srpskoj pravoslavnoj crkvi izrađena je od bakra i ukrašena preciznim graviranjem. Ovaj verski predmet nosi simboliku krsta, centralnog simbola hrišćanstva, koji predstavlja ž..
141.600,00 RSD 189.000,00 RSD
Prikaži od 1 do 1 od 1 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.