Meni
Korpa

Jovan Fundulis - Učitelj pobožnosti

Jovan Fundulis - Učitelj pobožnosti
Jovan Fundulis - Učitelj pobožnosti

Blagodatno ustrojstvo i svešteno izgrađivanje Crkve Božije ne mogu biti poimani izvan okvira sinergijskog odnosa Presvete Trojice i čovečanskog roda. Jedna od neizostavnih odlika ovakve metaistorijske „stvarnosti“ ogleda se, prvenstveno, u mnogorazličitosti darova Duha Utešitelja i crkvenih službi. Nesumnjivo da, tim povodom, svakom hrišćaninu ponaosob biva darovana projava Duha, čija je svrsishodnost – blagoobrazno i uredno služenje „Hramu Svetom u Gospodu“ (Ef 2, 21). Stoga, ne treba da izaziva čuđenje što Bog proizrasta i štedro daruje hristoimenitim služiteljima Logosa i takve ličnosti, kojima je povereno znatno više darova od ostalih. Radi se, zapravo, o onima koji su obdareni spasonosnom sintezom i merom istinskog bogoslovstvovanja i molitve. Shodno takvom kontekstu, treba razumeti i stav određenih otaca i učitelja Crkve Hristove, koji ističu da je najveći dar u Crkvi umnožavanje i tumačenje reči Božije, to jest harizma bogoslovstvovanja. Upravo takvog dara bio je udostojen i profesor liturgike na Bogoslovskom fakultetu u Solunu, blaženog pomena Jovan Fundulis…

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

500,00 RSD
Cena u bodovima: 500
  • Stanje: 4
  • Nagradni bodovi: 5
  • Šifra artikla: 7371
  • Težina sa ambalažom: 250.00 gr
  • SKU: *
  • ISBN: !
Pogledano: 8044
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.