Meni
Korpa

Sveti Aleksije Čovek Božiji

Sveti Aleksije Božiji, takođe poznat kao Sveti Aleksije Rimljanin, bio je hrišćanski svetac koji je živeo u 4. veku u Rimu. Njegov život se u mnogome vezuje za njegovu skromnost, poniznost i služenje siromašnima.

Prema predanju, Aleksije je poticao iz imućne i ugledne rimske porodice, ali je odlučio da se povuče iz sveta i da posveti svoj život Bogu.

Nakon što je ostavio svoj dom i porodicu, Aleksije je lutao po različitim delovima Bliskog Istoka, često radeći kao siromašni prosjak.

Aleksije je proveo mnogo godina kao prosjak, skromno i pobožno služeći ljudima koje je sreo na svom putu. Navodno je bio toliko ponizan da nije želeo da se otkrije čak ni svojoj porodici kada se vratio u Rim. Kada je konačno prepoznat, Sveti Aleksije je odbio da se vrati u svoj dom i otišao je da živi u maloj kućici koju je sam napravio u dvorištu crkve.

Šifra artikla: 3599-03-79
Ikona je izrađena tehnikom kaširanja na medijapan ploči...
800,00 RSD
Prikaži od 1 do 1 od 1 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.