Meni
Korpa
Obaveštenje o isporuci.

Listići za pominjanje

Opis stranice sa kategorijama

Glavnu molitvu za zdravlje živih i pokoj duša umrlih pravoslavnih hrišćana Crkvu služi na Božanskoj Liturgiji, prinoseći za njih beskrvnu žrtvu Bogu. Radi toga treba pre početka Liturgije (ili uoči uveče na bdeniju prethodnog dana) dati u Crkvi cedulje sa njihovim imenima (treba upisati samo krštene, pravoslavne hrišćane). Na Proskomidiji će iz prosfora biti izvadjenje čestice za njihovo zdravlje ili za pokoj, koje će na kraju Liturgije biti spuštene u Svetu Čašu i omivene Krvlju Sina Božijeg, u znak omivanja ljudskih grehova Hristom. Zapamtimo da je pominjanje na Božanskoj Liturgiji najveće dobro za one koji su nam dragi.

Za listić pominjanja bira se “Za zdravlje” ili “za pokoj duša”, posle čega se jasnim rukpisom pišu imena onih koji se pominju. Sva imena treba da budu puna imena.

Broj imena na cedulji nema zančenje; treba samo imati na umu da veoma duge cedulje sveštenik nema mogućnost da pročita pažljivo. Zbog toga je bolje dati nekoliko cedulja, ukoliko želite da se pomenu mnogi bližnji.

Prikaži od 1 do 1 od 1 (1 stranica)
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.