Meni
Korpa

Listići za pominjanje

Listići za pominjanje u srpskoj pravoslavnoj crkvi su mali papirići na kojima se ispisuju imena živih i preminulih osoba koje će se pomenuti tokom bogosluženja, posebno tokom molitve za upokojene.

Listići za pominjanje se koriste kako bi sveštenik, u skladu sa pravoslavnim običajima, pomenuo imena vernika tokom određenih delova bogosluženja, kao što su proštenje (pomen) i parastos (pomen za upokojene). Imena se obično navode na listićima zajedno sa molitvenim namerama, kao što su zahvala, zdravlje, uspeh ili molba za upokojene.

Vernici pišu imena svojih bližnjih i voljenih na ove listiće i predaju ih svešteniku ili ih stavljaju u posebnu kutiju ili posudu u crkvi. Sveštenik zatim koristi listiće tokom bogosluženja kako bi se pomenula ta imena i izgovorile odgovarajuće molitve za njih.

Listići za pominjanje su važan način da se vernici aktivno uključe u molitveni život crkve i pokažu brigu i pažnju prema svojim bližnjima. Ovi listići omogućavaju svešteniku da se seti svih imena i molitvenih namera vernika tokom liturgijskih službi, pružajući tako duhovnu podršku i sećanje na one koji su živi ili su preminuli.

Šifra artikla: 9453-01
"Listići za pominjanje usnulih sluga Božijih" su papiri na kojima vernici upisuju imena preminulih osoba koje žele da budu pomenute tokom bogosluženja, uglavnom tokom obreda kao što su panahida ili parastos. Nakon što upišu imena, vernici predaju listić svešteniku pre početka bogosluženja ili ga pos..
100,00 RSD
Šifra artikla: 9453-02
Listići pominjanja "Za zdravlje sluga Božijih" su papiri na kojima vernici Srpske pravoslavne crkve upisuju imena živih osoba za koje žele da se moli tokom bogosluženja. Ovi listići su namenjeni molitvama za zdravlje, spasenje i duhovno uspinjanje osoba čija su imena upisana. Nakon što upišu imena n..
100,00 RSD
Prikaži od 1 do 2 od 2 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.