Meni
Korpa

Sveto pismo - Staroga i Novog zaveta

Sveto pismo - Staroga i Novog zaveta
Sveto pismo - Staroga i Novog zaveta

Sveto pismo, takođe poznato kao Biblija, je zbirka knjiga koje su napisali različiti autori pod nadahnućem Božjim. Ono se sastoji od 66 knjiga, podeljenih na dva dela: Stari zavet i Novi zavet.

Stari zavet se sastoji od 39 knjiga koje govore o stvaranju sveta, Božjoj objavi, zakonima i prorocima. Sadrži neke od najpoznatijih priča i likova u istoriji, uključujući Adama i Evu, Noja i potop, Mojsija i izlazak iz Egipta, kralja Davida i proroke Izaiju i Jeremiju.

Novi zavet sadrži 27 knjiga koje govore o životu i delu Isusa Hrista, i o životu prvih hrišćanskih zajednica. Sadrži četiri evanđelja (Matej, Marko, Luka i Ivan) koja opisuju Isusov život, smrt i uskrsnuće, kao i poslanice koje su pisali hrišćanske vođe poput Pavla, Jakova i Petra.

Sveto pismo je svetinja za hrišćane i jevreje, a u njemu se nalaze moralni i duhovni principi, uputstva za život i verske obrede. Mnogi ljudi smatraju da je sveto pismo jedan od najvažnijih tekstova u zapadnoj civilizaciji, a mnogi se njime vode u svojim životima i odlukama. Ono je izuzetno uticajno u religiji, kulturi i umetnosti, te je imalo dubok i dugotrajan uticaj na ljudsku istoriju.

Tvrdi povez

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 3 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 3 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 5 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 5 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

2.700,00 RSD
  • Stanje: 3
  • Šifra artikla: 12039-01
  • Težina sa ambalažom: 890.00 gr
  • Dimenzija: 21.50cm x 14.00cm x 4.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 2274
Tagovi: Sveto pismo
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.