Meni
Korpa

Krstovi za barjake

Krstovi za barjake su specifična vrsta religijskih relikvija koje se koriste u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, i igraju ključnu ulogu u procesijama i litijama.

Kao što samo ime sugeriše, ovi krstovi su obično postavljeni na vrhu crkvenih zastava, ili barjaka. Ti krstovi mogu biti izrađeni od različitih mataerijala, od drvenih preko metalnih pa sve do su obično izrađeni od plemenitih metala poput zlata ili srebra i mogu biti ukrašeni dragim kamenjem, ikonama, reljefima ili drugim religijskim simbolima.

Krstovi za barjake simbolizuju Hristovu pobedu nad smrću i grehom. Kada se podižu u procesijama, oni su svetlosni vodič za vernike i jasan znak Hristove prisutnosti među njima.

Osim što su liturgijski predmeti, krstovi za barjake mogu biti i izuzetno umetnički vredni predmeti, često ručno izrađeni sa velikom pažnjom i preciznošću. Oni su deo bogate tradicije pravoslavne liturgijske umetnosti i crkvene istorije.

Šifra artikla: 11626
Krst je izrađen od livenog mesinga...
8.800,00 RSD
Šifra artikla: 12965
Krst za barjak se može montirati na šipku ili drveni držač prečnika 4 centimetara. Krst je u potpunosti izrađen od mesinga...
5.500,00 RSD
Prikaži od 1 do 2 od 2 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.