Meni
Korpa

Čujte Srbi - Arčibald Rajs

Čujte Srbi - Arčibald Rajs
Čujte Srbi - Arčibald Rajs

Broj strana: 98
Pismo: Ćirilica
Povez: Mek


"Pred Vama je posebno izdanje knjige "Čujte Srbi! Čuvajte se sebe" priređeno povodom sto godina od dolaska u Srbiju (1914-te) dr Rodolfa Arčibalda Rajsa, velikog srpskog prijatelja.

Prvi svetski rat i posleratne godine proživeo je sa našim narodom i vojskom. Odlično je upoznao mentalitet, vrline i mane Srba i opisao ih ostavivši rukopis kao zaveštanje narodu koji je voleo.

Zanimljive su činjenice da je knjiga "Čujte Srbi! Čuvajte se sebe" prvi put objavljena krajem devedesetih XX veka (iako je R. A. Rajs ostavio rukopis nakon smrti 1929. godine), dok je sjajan Rajsov govor "Živela besmrtna Srbija" poslednji put štampan kada je i održan - 1918. godine! 

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

200,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 10321
  • Težina sa ambalažom: 200.00 gr
  • Dimenzija: 17.00cm x 12.00cm x 0.00cm
Pogledano: 2323
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...