Meni
Korpa

Blagovesti

Blagovesti su jedan od velikih pravoslavnih praznika, koji se proslavlja 7. aprila po novom, odnosno 25. marta po starom kalendaru. Ovaj praznik obeležava događaj Navještenja Presvete Bogorodice, kada je Arhanđel Gavrilo obavestio Djevu Mariju da će po blagoslovu Svetog Duha začeti i roditi sina, Isusa Hrista, Spasitelja sveta.

Blagovesti simbolizuju radost i nadu, predstavljajući početak Novog Zaveta i ispunjenje obećanja o dolasku Mesije. Ovaj praznik se posebno ističe u crkvenom kalendaru zato što naglašava važnost Marije kao Bogorodice u hrišćanskoj veri i njen izuzetan položaj kao posrednice između Boga i ljudi.

U crkvenoj liturgiji, Blagovesti se proslavljaju svečano, sa posebnim bogosluženjima koja uključuju čitanje evanđeoskih zapisa o Navještenju i molitve posvećene Djevi Mariji. Verujući ljudi ovaj dan često obeležavaju molitvom, postom i učestvovanjem u liturgijskim slavljima, koristeći priliku da se duhovno obnove i približe Bogu.

Šifra artikla: 3599-06-75
Ova ikona, izrađena је tehnikom kaširanja na medijapan ploči sa zlatotiskom i predstavlja spoj tradicionalne umetničke izrade i savremenih materijala, što omogućava dugovečnost i estetsku vrednost ikone. Zlatotisak, kao tehnika dekoracije, uključuje primenu tankih listova zlata ili zlatne bo..
1.000,00 RSD
Šifra artikla: 3601-01-75
Ikona je izrađena primenom tehnike kaširanja sa detaljima u zlatotisku, smeštena u drveni ram i zaštićena staklom.Ovaj metod izrade omogućava da se vizuelni elementi ikone istaknu bogatim detaljima i sjajem zlata, dok drveni ram dodaje tradicionalnu estetiku i čvrstinu. Zastakljivanje štiti ikonu od..
3.500,00 RSD
Prikaži od 1 do 2 od 2 (1 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.