Meni
Korpa

Život i pouke svetog Porfirija Kavsokalivita

Život i pouke svetog Porfirija Kavsokalivita
Život i pouke svetog Porfirija Kavsokalivita

U našim teškim vremenima osećamo veliku potrebu za svedočanstvima o Crkvi, za živim i istinitim svedo-čenjima od sgrane onih ljudi koji su doživeli istinu, ve-ru i ljubav Hristovu na srdačan, ličan i iskusgven način.

Reč svetih Otaca i Matera, koja izvire iz auten-tičnog crkvenog doživljaja, duhovno uspokojava, a ujedno i rukovodi duše, razgoni zablude, učvršćuje srca, utvrđuje savesti, oživljava veru i, najzad, otva-ra pred ljudima horizonte i puteve ka večnome živo-tu i ka blagoslovenome Carstvu Oca i Sina i Sveto-ga Duha, onako kako se ono doživljava u pravoslavnoj Liturgiji i bogosluženju.

Reč jednog svetog Oca jeste i reč blaženopočiv-šeg starca Porfirija, prozorljivog, skromnog, smi-renog, jednostavnog, a u isto vreme plamenog na delu i reči čoveka, čiji život beše pravo i autentično sve-dočenje o Hristu, o Njegovoj istini i radosti. To je bio čovek koji je svojim prisustvom, svojom ljubavlju, svojom molitvom, svojom rečju, svojim savetima i po-ukama, duhovno utvrdio mnoštvo ljudi, i to u teškim trenucima bolesti, tuge, bola, otpadništva i smrti.

Ovaj nezaboravni Starac bio je bogonosni Otac Crkve u naše dane, pravi sveštenoslužitelj i uči-telj, podvižnik, koji je svim bićem zavoleo Hrista i istinski služio dobru ljudi. Njegovo učenje je duboko natopljeno etosom i bogoslovljem Pravoslavne Crkvi...

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

900,00 RSD
  • Stanje: 1
  • Šifra artikla: 8023
  • Težina sa ambalažom: 750.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 14.00cm x 4.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 378
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.