Meni
Korpa

Žitija svetog Kralja Milutina, svetog Kralja Dragutina, prota dr Lazar Mirković

Žitija svetog Kralja Milutina, svetog Kralja Dragutina, prota dr Lazar Mirković
Novo -20 %
Žitija svetog Kralja Milutina, svetog Kralja Dragutina, prota dr Lazar Mirković

Žitija svetog Kralja Milutina, svetog Kralja Dragutina (u monaštvu Teoktista) i svetih im roditelja Kralja Uroša i Kraljice Jelene Anžujske (u monaštvu Jelisaveta)

Povest o životu preosvećenih arhiepiskopa srpskih i pomorske zemlje

Kao što kandilo svojom svetlošću obasjava u mraku lice svetitelja, otkrivajući delić svetosti, tako i ova Knjiga o životu svetih jednog dalekog doba, otkriva savremenom čitaocu značaj graditeljskog duha i uspinjanja u duhovnosti.

Izlazeći iz štampe u osvit novog leta i vreme Bogojavljenskog pozdrava „Mir Božji, Bog se javi" i ona se javlja svekolikom srpskom rodu poput glasnika značajnog neimarskog poduhvata naroda Cvetanovačke parohije, koji u selu Bošnjanović, nadomak LJiga, podiže prvu srpsku crkvu posvećenu Svetom kralju Milutinu, velikom državniku i najvećem zadužbinaru. I kao i temelji crkve i ovo delo uzdiže se sa blagoslovom vladike Milutina Valjevskog, a pod pokroviteljstvom Cvetanovačke parohije i parohijskog sveštenika Gojka Terzića.

Želja i potreba naroda da podižući hram podiže sebe u saglasju je sa revnovanjem1 Svetog kralja Milutina, istinskog bogonadahnutog služitelja svoje vere koji je čitav život tvorio i delao. I ako dalje sledimo objašnjenje termina revnitelj u Poukama Svetog Nektarija Eginskog, otkrivamo čitav kaleidoskop značenja: „Revnitelj po razumu je istinski posvećen Bogu i strogo čuva zakon NJegov, drži otačka predanja i vatreno dela na slavu imena Božjeg. On voli dela hvale i sa plamenom željom hita da se ugleda na dobro, stupa sa radošću putem vrline i otima se ka najboljem. Revnitelj po razumu gori željom da širi slovo Božje, utvrđuje veru i pomaže delu Crkve, božanskoj.

Izdavač:  Crkva Sabora Svetog Arhangela Gavrila - Cvetojevac kod LJiga
Strana: 254
Povez: Tvrd
Pismo: Ćirilica
Godina izdanja: 2018.

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije predviđen!
Loše Odlično
Ova ponuda završava se za:
Dan
Sat
Min
Sec
560,00 Din.
700,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 12332122
  • Težina sa ambalažom: 480.00 gr
  • Dimenzije: 21.00cm x 16.00cm x 2.00cm
Pogledano: 26
Da bismo za Vas osigurali bolje korisničko iskustvo, prikazivanja personalizovanog sadržaja, prikazivanja relevantnih reklamnih ponuda i druge funkcionalnosti, na ovom sajtu koristimo kolačiće.