Meni
Korpa

Žitija svetog Kralja Milutina, svetog Kralja Dragutina, prota dr Lazar Mirković

Žitija svetog Kralja Milutina, svetog Kralja Dragutina, prota dr Lazar Mirković
Žitija svetog Kralja Milutina, svetog Kralja Dragutina, prota dr Lazar Mirković

Žitija svetog Kralja Milutina, svetog Kralja Dragutina (u monaštvu Teoktista) i svetih im roditelja Kralja Uroša i Kraljice Jelene Anžujske (u monaštvu Jelisaveta)

Povest o životu preosvećenih arhiepiskopa srpskih i pomorske zemlje

Kao što kandilo svojom svetlošću obasjava u mraku lice svetitelja, otkrivajući delić svetosti, tako i ova Knjiga o životu svetih jednog dalekog doba, otkriva savremenom čitaocu značaj graditeljskog duha i uspinjanja u duhovnosti.

Izlazeći iz štampe u osvit novog leta i vreme Bogojavljenskog pozdrava „Mir Božji, Bog se javi" i ona se javlja svekolikom srpskom rodu poput glasnika značajnog neimarskog poduhvata naroda Cvetanovačke parohije, koji u selu Bošnjanović, nadomak LJiga, podiže prvu srpsku crkvu posvećenu Svetom kralju Milutinu, velikom državniku i najvećem zadužbinaru. I kao i temelji crkve i ovo delo uzdiže se sa blagoslovom vladike Milutina Valjevskog, a pod pokroviteljstvom Cvetanovačke parohije i parohijskog sveštenika Gojka Terzića.

Želja i potreba naroda da podižući hram podiže sebe u saglasju je sa revnovanjem1 Svetog kralja Milutina, istinskog bogonadahnutog služitelja svoje vere koji je čitav život tvorio i delao. I ako dalje sledimo objašnjenje termina revnitelj u Poukama Svetog Nektarija Eginskog, otkrivamo čitav kaleidoskop značenja: „Revnitelj po razumu je istinski posvećen Bogu i strogo čuva zakon NJegov, drži otačka predanja i vatreno dela na slavu imena Božjeg. On voli dela hvale i sa plamenom željom hita da se ugleda na dobro, stupa sa radošću putem vrline i otima se ka najboljem. Revnitelj po razumu gori željom da širi slovo Božje, utvrđuje veru i pomaže delu Crkve, božanskoj.

Izdavač:  Crkva Sabora Svetog Arhangela Gavrila - Cvetojevac kod LJiga
Strana: 254
Povez: Tvrd
Pismo: Ćirilica
Godina izdanja: 2018.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 3 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 3 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 5 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 5 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

700,00 RSD
  • Stanje: 1
  • Šifra artikla: 11379
  • Težina sa ambalažom: 480.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 16.00cm x 2.00cm
  • SKU: #
Pogledano: 2678
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.