Meni
Korpa
Akcioni plan za COVID-19

Zemlja blizu neba: Pravoslavna Gruzija: 15 vekova s Hristom

Zemlja blizu neba: Pravoslavna Gruzija: 15 vekova s Hristom
Zemlja blizu neba: Pravoslavna Gruzija: 15 vekova s Hristom

Jedna od najvećih nepoznanica srbskom pravoslavnom narodu su njegova jednoverna braća Gruzijci, čija je zemlja najstarija pravoslavna država na svetu. Crkvena zajednica nastala oko nešivenog Hitona Gospodnjeg i krsta svete ravnoapostolne Nine stvorila je državu posvećenu Nininom rođaku, svetom velikomučeniku i pobedonoscu Georgiju.

Ovo je prva knjiga na srbskom jeziku u kojoj se izlaže duhovna prošlost i sadašnjost Gruzije, sa žitijima njenih podvižnika i istorijom prolivanja krvi za Hrista Vaskrslog i Vaskrsitelja. Kroz tekstove arhimandrita Rafaila Karelina, Lazara Abašidzea i drugih, srbski čitalac upoznaje sveštene tajne kavkaskih gora, Bogom sazdanih da budu vaploćeni simvol lestvice ka nebu opisane u delu sv. Jovana, igumana Sinajskog. Prepodobni, mučenici, sveti vladari, jurodivi Hrista radi, prolaze pred našim duhovnim okom i bude u nama želju da se pridružimo onima koji su već stigli u nebesku Gruziju i nebesku Srbiju. Duhovni pogled sa Kavkaza koji nam ova knjiga pruža velika je uteha i na da u doba u kome živimo.

Strana: 550 (cb)
Povez: tvrdi sa omotom
Pismo: ćirilica
Format: 21 cm

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen. 

1.090,00 Din.
Cena u bodovima: 1090
  • Stanje: Na stanju
  • Nagradni bodovi: 10
  • Šifra proizvoda: 10702
  • Težina sa ambalažom: 700.00 gr
  • Dimenzije: 21.00cm x 14.00cm x 5.00cm
Pogledano: 1922
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.