Meni
Korpa

Zapisnik o predbračnom ispitu

Zapisnik o predbračnom ispitu
Zapisnik o predbračnom ispitu
Zapisnik o predbračnom ispitu
Zapisnik o predbračnom ispitu
Zapisnik o predbračnom ispitu

Predbračni ispit je postupak kojim crkva ispituje da li dvoje kandidata za brak ispunjavaju sve kanonske uslove. Predbračni ispit obavlja nadležni sveštenik devojke, odnosno buduće neveste. Za ispit treba pripremiti crkvene krštenice, a muškarac i potvrdu od svog nadležnog sveštenika o slobodnom bračnom stanju.Predbračnom ispitu mogu prisustvovati i roditelji budućih mladenaca, ali to nije obavezno. O izvršenom predbračnom ispitu dobija se pismena potvrda koja se predaje nadležnom svešteniku mladoženje. Na osnovu te potvrde, zapisnika, sveštenik može obaviti venčanje. Predbračni ispit mora biti obavljen najmanje tri nedelje pre venčanja. Venčanje u pravoslavnoj crkvi trebalo bi zakazati barem mesec dana ranije, a ukoliko je reč o mešovitom braku onda i ranije, kako bi se na vreme dobio odgovor na molbu. Venčanje se, po pravilu, ne obavlja u vreme posta (mada se odobrenje uz prethodno upućenu molbu sa jako dobrim razlogom može dobiti), takođe se venčanje ne obavlja sredom i petkom, na Krstovdan zimski, Usekovanje, Krstovdan jesenji, Vaskrs i u Svetu nedelju.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

16,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 7259
  • Težina: 10.00 gr
  • Dimenzija: 210.00mm x 297.00mm x 1.00mm
Pogledano: 14214
Ovaj proizvod se može naručiti u minimalnoj količini od 10
Tagovi: zapisnik , ispit , predbračni
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...