Meni
Korpa

Upoznajte bogosluženje pravoslavne crkve

Upoznajte bogosluženje pravoslavne crkve
Upoznajte bogosluženje pravoslavne crkve
Mi se možemo moliti Bogu svuda i na svakom mestu, onako kako nam je Hristos rekao: u duhu i istini... jer je Bog Duh i koji mu se klanjaju, u duhu i istini treba da se klanjaju (Jn 4 23-24). Međutim, Hristos je naročito istakao značaj zajedničke molitve: Jer gde su dva ili tri sabrana u moje ime, onde sam i ja među njima” (Mt 18, 20). Ako se dva od vas... uzmole, daće im Otac moj koji je na nebesima (Mt 18, 19). Pa i Hristos je revnosno išao na zajedničku molitvu: ...i uđe po običaju svome u dan subotnji u sinagogu, i stade da čita (Lk 4, 16).

Na zajedničku molitvu, u nedeljni i praznični dan, obavezuje nas i IV Božja zapovest: Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ, šest dana radi i završi sve svoje poslove, a sedmi dan posveti Gospodu Bogu tvome. I Prva crkvena zapovest zahteva: “Moliti se Bogu i učestvovati u Službi Božjoj svake nedelje i praznika”.

Sveti apostoli su, posle vaznesenja Hristovog, očekivali silazak Duha Svetog na njih i oni svi bijahu istrajno i jednodušno na molitvi i moljenju... (Dap 2,14).

Svaki čas u danu, svaki dan u sedmici, mesecu i godini obeležen je određenim crkvenim bogosluženjem. Svaki trenutak našeg života, od rođenja pa do smrti i pogreba, neprekidno je prožet brigom Crkve kroz bogosluženje da život proživimo u „svakoj pobožnosti i čestitosti“. Sve su to razlozi da upoznate lepotu i raznovrsnost pravoslavnog bogosluženja, gde i kako se ono vrši i koje sve blagodatne darove predstavlja za naš zemaljski život i večno spasenje, a što ćete postići čitajući ovu knjigu, pisanu svima vama razumljivim jezikom i stilom. Detaljan sadržaj na početku knjige, pomoći će čitaocu da lako pronađe i pročita ono što ga posebno interesuje.

Samo ono što se dobro poznaje, može se i voleti.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

400,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 11584
  • Težina: 200.00 gr
  • Dimenzija: 20.50cm x 14.50cm x 0.00cm
Pogledano: 2229
Tagovi: Bogosluženje
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...