Meni
Korpa

Zbog aktuelne situacije sa COVID-19, može doći do kašnjenja u isporuci naručenih artikala.

Teologija

Proizvođač: Pravoslavac - Šabac Šifra proizvoda: 20201120
Ako želite pronaći Boga, tražite Ga u vama bliskim ljudimaNajnovija knjiga NJegovog Preosveštenstva Arhiepiskopa verejskog g. Amvrosija Pomeranje granice srca, u prevodu na srpskom jeziku, od danas je dostupna svim domaćim čitaocima.Knjiga je na ruskom jeziku prvi put objavljena u junu mesecu prošle..
325,00 Din.
Šifra proizvoda: 2020112025
Molitva je stremljenje srca i uma ka Bogu. Stalna molitva je neprestano obraćanje uma i srca k’ NJemu (Sv, Teofan Zatvornik).Reč o stalnoj molitvi u srcu, ili srdačnoj molitvi, zvuči kao poruka iz nekog dalekog pa ipak bliskog sveta. U spisima kao „Kazivanje jednog bogotražitelja“, opisana su duhovn..
200,00 Din.
Šifra proizvoda: 2020112021
Једној својој духовној ћерки, која је била простодушна, али без духовног искуства, старац је јерном приликом рекао: „О љубави према богу рећи ћу ти следеће, како би све схватила из речи које можда и нису баш одговарајуће. На исти начин на који се то дешава у свету, исто је и у духовном животу, само ..
160,00 Din.
Šifra proizvoda: 2020112003
… Ako ne jedete telo Sina Čovečojeg i ne pijete krvi NJegove, nemate života u sebi. (Jovan 6,53)Ovim rečima Gospod je ukazao na apsolutnu neophodnost za sve hrišćane, da učestvuju u Svetoj Tajni Evharistije. Sama Tajna je bila ustanovljena od strane Gospoda na Tjanoj večeri.I kad jeđahu, uze Isus hl..
120,00 Din.
Šifra proizvoda: 2020112002
Predvečni Care vekova i Gospode, Stvoritelju, svekolike tvari vidljive i nevidljive, Tebi, u Svetoj Trojici slavljenome Bogu, klanja se svako koleno nebeskih, zemaljskih i preispodnjih stvorenja. Stoga i mi, kao kršteni u Trisveto Ime Tvoje, iako nedostojni, usuljujemo se podneti Tebi ovu pohvalnu p..
500,00 Din.
Šifra proizvoda: 2020112001
Blažsni Jovan Mosha rođen je 545. u Damasku sirijskom. Bio je monah palestinskog manastira svetog Teodosija Vslikog. U ovom manastiru je stekao vrlinskog učsnika i duhovnog sina Sofronija, potonjeg svetog patrijarha jerusalimskog (634-638), sa kojim je ostao nerazdvojan sve do svoje končins 619-te g..
500,00 Din.
Proizvođač: Pravoslavac - Šabac Šifra proizvoda: 1233211201
U knjizi su ovoj opisani čudesni događaji koji su se desili na Svetoj Gori u vremenskom razmaku od 1813. do 1819. godine, a upravo: niz čudesnih javljanja Prepodobnog Oca našeg Nila Mirotočivog jednom Atonskom inoku, imenom Teofanu, koji se nalazio u bezizlaznom položaju, i radi čijeg se spasenja Sv..
280,00 Din.
Šifra proizvoda: 12332136
U ovom priručniku iz moralnog bogoslovlja prikazuju se čuvstva (osećanja) i raspoloženja koja bi trebalo da ima svaki Hrišćanin; ali to ni izdaleka nije dovoljno za ustrojenje našega spasenja. Glavno je naše delo — istinsko življenje u duhu Hristovom. A čim se dotaknemo ovoga pitanja — koliko se sam..
450,00 Din.
Šifra proizvoda: 12332113
Vrednost i cenu materijalnih predmeta uslovljava i određuje njihov unutrašnji sadržaj. Tako se u saobraćaju među ljudima različito cene predmeti od čistog zlata, srebra, bakra, kalaja, čelika, gvožđa, drveta, gline itd.Isto važi i za ljude; i njihova vrednost uslovljena je njihovom unutrašnjom sadrž..
450,00 Din.
Proizvođač: Pravoslavac - Šabac Šifra proizvoda: 11208
Iz sadržaja:Pouke starca Tadeja,Svete misli,Razgovor sa ocem Tadejom,Besede oca Tadeja,Kako se dostojno pričešćivati,Ocu svom bogu se trebamo obratiti od srca,Kakve su ti misli takav ti je život,O porodici,Smirimo se, pa će se mnogi oko nas spasiti,Lepota svih umnih sila,Kako uspostaviti red u sebi,..
600,00 Din.
Šifra proizvoda: 11433
Prvobitna namera je bila da drevni monaški ustavi budu uvršteni u drugi tom „Dobrotoljublja ”, ali starci iz ruskoG manastira na Svetoj Gori, pre-uzevši na sebe objavljivanje pomenutoG dela, odlučili su da je prikladnije da se ovi ustavi objave kao zasebno izdanje.Još od vremena prepodobnoG Antonija..
500,00 Din.
Proizvođač: Pravoslavac - Šabac Šifra proizvoda: 12332103
Iz sadržaja:Ko ne nosi Krst svoj, ne može biti sa BogomPrvi ljudi, Adam i Eva, ništa od zla nisu imali,Srce čovekovo je zatrovano grehovima, Kakvo je srce onakva su i dela, Duša se često leči uz pomoć bolesti, Kako bi Hrišćanin trebalo da izgleda, Niko ne može da pozna kakav je d..
600,00 Din.
Proizvođač: Каленић Šifra proizvoda: 5636
Patrologija predstavlja iscrpan pregled patrološke misli, počev od donikejske epohe (od novozavetnog vremena do Prvog vaseljenskog sabora), preko takozvanog zlatnog veka crkvene literature (od Prvog vaseljenskog sabora do Halkidonskog sabora) do vizanijskog perioda (od Halkidonskog sabora do pada Ca..
1.000,00 Din.
Proizvođač: Каленић Šifra proizvoda: 7370
Korint se nalazi na zemljouzu koji neposredno povezuje Grčku sa Morejom ili Peloponezom. Grad je osnovao Sizif oko 1400 godina pre Hristovog rođenja, i tada se nazivao Efira; docnije je bio razoren i obnovljen od Korinta, Maratonovog ili Pelopsovog sina, po kome je i dobio ime. Za vreme Ahajskog rat..
980,00 Din.
Proizvođač: Каленић Šifra proizvoda: 5445
Istorijat problema petokPred nama je tekst koji iznosi istorijat problema starog hiljade godina. To je pitanje autora Petoknjižja. Još u patrističko doba su neki pisci primećivali da Mojsije nije mogao napisati petoknjižje u sadašnjem obliku. Taj problem nije bio važan svetim ocima koji su se više b..
450,00 Din.
Proizvođač: Каленић Šifra proizvoda: 2202
Sveti Amvrosije, episkop Mediolanski, rođen je između 333-334. godine, po svoj prilici na obali Mozelja u gradu Treviru (sada je to grad Trir u Nemačkoj).U Treviru se u to vreme nalazila rezidencija namesnika Galije – jedne od provincija Rimske Imperije. Po mišljenju istoričara, rodno mesto svetitel..
200,00 Din.
Proizvođač: Каленић Šifra proizvoda: 1109
Mi pravoslavni, kao i Sveti oci Crkve, ne poričemo prvo mesto svetom prvovrhovnom apostolu Petru u njegovoj jednakosti sa svima ostalim Svetim apostolima. Jer to „prvo mesto“ nigde ne znači neki primat vlasti, ili prerogativa, ili „hegemonije“ samog apostola Petra nad ostalim Apostolima, stvar za ko..
300,00 Din.
Proizvođač: Каленић Šifra proizvoda: 9639
Život je proces prožet raznim okolnostima, situacijama, periodima, prekretnicama i odlučujućim zaokretima.Kvalitet ljudskog života i njegova ispunjenost zavise od toga koliko poznajemo sve te elemente i kako se suočavamo sa njima. Neophodno je, dakle, da nađemo način da se sa njima upoznamo.Cilj ovo..
550,00 Din.
Proizvođač: Каленић Šifra proizvoda: 10264
I. S. Šmeljov je pisao Leto Gospodnje u emigraciji, „posle Rusije“, posle snažnog ununutrašnjeg potresa i gubitka svega što je prethodno sačinjavalo njegov život: rodnog doma, sina jedinca, Otadžbine – one zemlje koja je osvećena Ocem Nebeskim, koja daje krv i radost. Prema najpoznatijim delima Šmel..
1.100,00 Din.
Proizvođač: Каленић Šifra proizvoda: 10263
I. S. Šmeljov je pisao Leto Gospodnje u emigraciji, „posle Rusije“, posle snažnog ununutrašnjeg potresa i gubitka svega što je prethodno sačinjavalo njegov život: rodnog doma, sina jedinca, Otadžbine – one zemlje koja je osvećena Ocem Nebeskim, koja daje krv i radost. Prema najpoznatijim delima Šmel..
600,00 Din.
Prikaži od 1 do 21 od 130 (7 stranica)
Da bismo za Vas osigurali bolje korisničko iskustvo, prikazivanja personalizovanog sadržaja, prikazivanja relevantnih reklamnih ponuda i druge funkcionalnosti, na ovom sajtu koristimo kolačiće.