Meni
Korpa

Tajna porodice - Episkop Jovan (Purić)

Tajna porodice - Episkop Jovan (Purić)
Tajna porodice - Episkop Jovan (Purić)

Veoma poučna knjiga episkopa Jovana (Purića) Tajna porodice – molitva i vaspitanje, u ovom vrlo teškom trenutku za čitavo čovečanstvo koje se svakog dana suočava sa sve većim iskušenjima, objavljena je zahvaljujući izdavaču GIP Elvod Printu iz Lazarevca 2020. godine. Urednik izdanja je prof. dr Dragomir Sando, vanr. prof. Hrišćanske pedagogije. Knjiga je podeljena smisleno u tri poglavlja, sa zaključkom i dodacima, korisnim za sve pravoslavne porodice, koje žive hrišćanskim životom.

Prvo poglavlje Pedagoške dimenzije bogoslovlja i filosofije, autor deli na tri vredna potpoglavlja: Jedinstvo obrazovanja i vaspitanja, Celomudrenost kao osnova moralnog vaspitanja i Uloga učitelja. U ovim celinama autor daje hrišćansko stanovište i sozercanje o obrazovanju i vaspitanju dece u pravoslavnim porodicama, sa posebnim akcentom na ulogu vaspitača, odnosno učitelja.

Drugo poglavlje Vaspitni uticaj porodice u filosofiji pedagogije autor deli u četiri potpoglavlja: Značaj porodice i supružničke ljubavi u obrazovanju, Uloga roditelja u procesu obrazovanja i vaspitanja, Porodično obrazovanje i crkvenost i Pedagoški proces unutar porodice. Ovo poglavlje je središnje jer teme koje obrađuje autor najbitnije su za sve savremene porodice i njihovo potomstvo. Episkop Jovan pokazuje biblijsku utemeljenost vaspitanja u hrišćanskim porodicama i ističe kao najznačajniju odliku porodičnog života – crkvenost, a to potvrđuje i objašnjavajući mesto roditelja i njihove ljubavi i crkvenosti u dečijem svetu.

Treće poglavlje Molitva i vaspitanje nudi rešenja na mnoge probleme savremenih porodica. Autor u sedam posebnih celina ističe liturgijsku utemeljenost porodice, a govori posebno o krštenjskoj pedagogiji, od koje sve potiče; zatim i na temu Crkva, Liturgija i vaspitanje; i na kraju o Liturgiji kao tajinstvu ulaska, tajinstvu Reči, tajinstvu vernih, tajinstvu jedinstva, tajinstvu uznošenja. Autor kroz tumačenje ključnih liturgijskih trenutaka objašnjava da je svaka hrišćanska pravoslavna porodica – mala Crkva.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 3 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 3 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 5 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 5 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

800,00 RSD
  • Stanje: 3
  • Šifra artikla: 12528
  • Težina sa ambalažom: 450.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 14.50cm x 1.30cm
  • SKU: *
Pogledano: 74
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.