Meni
Korpa

Svetlost sa Zapada – Život i učenje oca Serafima Rouza

Svetlost sa Zapada – Život i učenje oca Serafima Rouza
Rasprodato
Svetlost sa Zapada – Život i učenje oca Serafima Rouza

Među srbskim pravoslavnim čitalaštvom ime oca Serafima Rouza odavno je poznato. Od knjige Pravoslavlje i religije budućnosti preko Duše posle smrti, niza kraćih članaka i pouka, njegovi tekstovi bili su najomiljenije duhovno štivo s kraja HH i na početku XXI veka. Ono što pleni kod oca Serafima je blagodatni spoj između drevnog učenja Svetih Otaca i odgovora na probleme koji muče savremenog čoveka. Bilo da je pisao o ispravnom pristupu Svetim Ocima, ili se bavio fenomenom okultne tanatologije, veliki američki podvižnik se trudio da, jasnim i jednostavnim rečima, iz riznice Svetog Predanja ponudi ono što je neprolazno i večno i bez čega nema celosnog duhovnog života.


           Ova knjiga sa svoje strane, nudi pregled života i rada platinskog bogoslova od najranijih dana do upokojenja. NJegova traganja i lutanja, tako karakteristična za čoveka iz epohe „smrti Boga“ (Niče), dobela su ga do Crkve Hristove koja mu je postala ne samo izvor utehe, nego i nepresušno vrelo mudrosti potrebne svima željnim Istine i Pravde Nebeske u svom životu.


             Ovaj izbor pored biografije oca Serafima, sastavljene iz više različitih izvora, sadrži i pregled njegovih članaka najšireg spektra: od teologije preko filosofije istorije do duhovnih pouka. Zahvaljujući ovoj knjizi, čitalac će moći da upozna ovu višestranu i duboku ličnost, dostojnog duhovnog sina svetog Jovana Šangajskog …

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

1.730,00 RSD
  • Stanje: Rasprodato
  • Šifra artikla: 11326
  • Težina sa ambalažom: 1,050.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 16.00cm x 4.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 2859
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.