Meni
Korpa
Obaveštenje o isporuci.

Svetlost sa Zapada – Život i učenje oca Serafima Rouza

Svetlost sa Zapada – Život i učenje oca Serafima Rouza
Svetlost sa Zapada – Život i učenje oca Serafima Rouza

Među srbskim pravoslavnim čitalaštvom ime oca Serafima Rouza odavno je poznato. Od knjige Pravoslavlje i religije budućnosti preko Duše posle smrti, niza kraćih članaka i pouka, njegovi tekstovi bili su najomiljenije duhovno štivo s kraja HH i na početku XXI veka. Ono što pleni kod oca Serafima je blagodatni spoj između drevnog učenja Svetih Otaca i odgovora na probleme koji muče savremenog čoveka. Bilo da je pisao o ispravnom pristupu Svetim Ocima, ili se bavio fenomenom okultne tanatologije, veliki američki podvižnik se trudio da, jasnim i jednostavnim rečima, iz riznice Svetog Predanja ponudi ono što je neprolazno i večno i bez čega nema celosnog duhovnog života.


           Ova knjiga sa svoje strane, nudi pregled života i rada platinskog bogoslova od najranijih dana do upokojenja. NJegova traganja i lutanja, tako karakteristična za čoveka iz epohe „smrti Boga“ (Niče), dobela su ga do Crkve Hristove koja mu je postala ne samo izvor utehe, nego i nepresušno vrelo mudrosti potrebne svima željnim Istine i Pravde Nebeske u svom životu.


             Ovaj izbor pored biografije oca Serafima, sastavljene iz više različitih izvora, sadrži i pregled njegovih članaka najšireg spektra: od teologije preko filosofije istorije do duhovnih pouka. Zahvaljujući ovoj knjizi, čitalac će moći da upozna ovu višestranu i duboku ličnost, dostojnog duhovnog sina svetog Jovana Šangajskog …

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
1.090,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 11326
  • Težina sa ambalažom: 1,050.00 gr
  • Dimenzije: 21.00cm x 16.00cm x 4.00cm
Pogledano: 276
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.