Meni
Korpa

Sveti Porfirije Kavsokalivit, pobožnik lubavi prozorljivi čudotvorac

Sveti Porfirije Kavsokalivit, pobožnik lubavi prozorljivi čudotvorac
Uskoro
Sveti Porfirije Kavsokalivit, pobožnik lubavi prozorljivi čudotvorac

Blaženi starac, istinski podvižnik ljubavi Hristove i hristoproslavljeni prozorljivi iscelitelj i čudotvorac, vaspitač i mistagog života u Hristu, oličenje smirenja i ljubavi, duhovni otac i preporoditelj mnogih duša, arhimandrša Porfirije (Bajraktaris), rođen je 7. februara 1906. na ostrvu Eviji (Eubeji), a prestavio se 2. decembra 1991. u keliji Svetoga Georgija u Kavsokaliviji, na Svetoj Gori Atonskoj.

Svoj monaški život i podvig započeo je i završio na istom mestu – u istoj svetogorskoj keliji istoga znamenitoga svetogorskoga skita Kavsokalivije.

Ali, po Promislu Božjem, najveći deo svog dugog života na zemlji telom je proveo izvan Svete Gore, ostajući duhom, uvek i svugde, čak i u bučnom centru Atine, pravi svetogorski monah, pravi Kavsokalivit.

Verom i ljubavlju, životom i podvigom, proslavio je Gospoda, a Gospod je proslavio njega svetošću i blagodatnim darovima, osobito darovima prozorljivosti i proroštva, isceljivanja i čudotvorenja.

Nije preterao pesnik u stihovima njemu posvećenim kad ga veliča onako kako su drevni crkveni pesnici veličali negdašnje Božje ugodnike...

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

900,00 RSD
  • Stanje: Uskoro
  • Šifra artikla: 8024
  • Težina sa ambalažom: 750.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 13.00cm x 4.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 1424
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.