Meni
Korpa

Srbija i Vatikan 1804-1918 – Dr Ljubomir Durković-Jakšić

Srbija i Vatikan 1804-1918 – Dr Ljubomir Durković-Jakšić
Srbija i Vatikan 1804-1918 – Dr Ljubomir Durković-Jakšić

“Grozni su odnošaji među nama i Vatikanom, krvlju su napisani oni listovi naše povjesti, i mi ih moramo držati vovijek, otvorene pred očima svojeg naroda, da ga krivi proroci ne prevare i ne uvedu u nove napasti, u nesreće gore”, pisao je 1881. rimokatolički sveštenike Ljudevit Vuličević biskupu Štrosmajeru.

“Srećna vakta za one koji obraza nemaju” često je govorio mitropolit skopski Josif posle drugog svetskog rata.

“Oni što hoće da što pre zaborave spremni su da ponove”, zapisane su reči u logoru u Dahau.

Kada je Srbija, na matičnoj zemlji srpskog naroda, vaskrsla početkom XIX veka bila je najpravoslavnija zemlja u svetu, i u njenom oslobođenju nije učestvovao ni jedan jedini rimokatolik. Međutim, posle su počeli dolaziti strani radnici, među kojima su bili i rimokatoličke veroispovesti. Vaskrska Srbija, bez obzira na veru i narodnost, primila ih je i prema radu i vladanju odobravala im poslove. Često im je poveravala najodgovornije i najpoverljivije položaje u zemlji …

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

700,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 1124
  • Težina sa ambalažom: 1,200.00 gr
  • Dimenzija: 24.00cm x 18.00cm x 4.00cm
  • SKU: #
Pogledano: 394
Tagovi: Srbija , Vatikan
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.