Meni
Korpa
Akcioni plan za COVID-19

Savremeni Svetogorski podvižnici

Savremeni Svetogorski podvižnici
Savremeni Svetogorski podvižnici

1. POBOŽNE ČEŽNJE


Detinjstvo


            Starac Kalinik je rođen 1853. godine u Atini. NJegovi roditelji su bili pobožni ljudi, potomci oficira koji su učestvovali u revoluciji 1821. godine.


              Godine ranog detinjstva proveo je na tadašnjoj periferiji Atine. Još od tog vremena bio je prožet pobožnošću i stremio je hrišćanskom načinu života. Pravoslavna vera je predstavljala karakteristično obeležje ljudi tog doba i postojala je samo nekolicina onih koji su bili ravnodušni prema Bogu i Crkvi.


               Konstantin Tiaspris, kako je glasilo njegovo mirjansko ime, bio je živahno i inteligentno dete odano Crkvi. Strastveno je voleo da čita hrošćanske knjige i nikada nije propuštao priliku da prisustvue bogosluženjima.


                Još od tada je veoma često revnosno prisustvovao službi svenoćnog bdenja u hramu. Žurio je da se naslađuje duhovnim bogatstvom. Sve što bi čuo na propovedima, sve što bi pročitao u knjigama, sabirao je u svom srcu i uistinu uživao u ovoj duhovnoj gozbi …

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen. 

1.090,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 11406
  • Težina sa ambalažom: 965.00 gr
  • Dimenzije: 21.50cm x 16.00cm x 3.50cm
Pogledano: 1020
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.