Meni
Korpa

Svetle slike – Jevanđelske priče / Dragutin Ilić

Svetle slike – Jevanđelske priče / Dragutin Ilić
Svetle slike – Jevanđelske priče / Dragutin Ilić

Knjiga Dragutina Ilića je knjiga srbskog pripovedača o Gospodu našem Isusu Hristu. Nema svrhe da knjigu prepričavamo – čitalac će se sam uveriti o kakvom delu je reč. Ipak, kao i uvek, vredi nam da se setimo lika Hristovog kao vododelnice života čoveka i čovečanstva, i da ne zaboravimo da je Ilić svoje delo pisao u doba kada su intelektualci među Srbima, pod uticajem zapadnoevropskih kulturnih obrazaca, počeli da zanemaruju temelj svoje vere, i da se okreću onome za šta su mislili da je novo, „bolje“, „razumnije“, u skladu sa teorijom progresa. I sam Ilić je lutao i tražio, a njegovo delo „Posle milijon godina“ govori da je bio svestan da će svet u kome trijumfuje tehnika biti svet u kome nema mesta za čoveka.

Dragutin Ilić, brat Vojislava Ilića, dugo zaboravljen, veoma je plodan pisac. Ogledao se u svim žanrovima. Poput Tolstoja, Jevanđelske priče, piše sa izrazitim lirskim nadahnućem, lako i interesantno…

Povez: Mek
Strana: 167

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 7 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 7 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 10 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 10 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

500,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 12755
  • Težina sa ambalažom: 400.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 0.00cm x 0.00cm
  • Sku: #
Pogledano: 1362
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.