Meni
Korpa
Obaveštenje o isporuci.

Sv. Jovan Kronštatski – primer crkvenog pastira, velikog molitvenika i čudotvorca naših dana

Sv. Jovan Kronštatski – primer crkvenog pastira, velikog molitvenika i čudotvorca naših dana
Sv. Jovan Kronštatski – primer crkvenog pastira, velikog molitvenika i čudotvorca naših dana

Vrednost i cenu materijalnih predmeta uslovljava i određuje njihov unutrašnji sadržaj. Tako se u saobraćaju među ljudima različito cene predmeti od čistog zlata, srebra, bakra, kalaja, čelika, gvožđa, drveta, gline itd.

Isto važi i za ljude; i njihova vrednost uslovljena je njihovom unutrašnjom sadržinom. A unutrašnju sadržinu čoveka sačinjava njegova duša. Mada je ona za telesne oči nevidljiva, njeno prisustvo ipak na nekakav način, nama nedostupan i neobjašnjiv, manifestuje u spoljašnjim akcijama, slično delovanje nevidljive sile u magnetu na metalne predmete oko sebe. Klasičan primer za ovo nevidljivo delovanje jedne duše na drugu pruža nam doživljaj dvojice apostola, Luke i Kleope, na putu prilikom njihovog bežanja iz Jerusalima u selo Emaus. NJihova ružna i klonula srca, ispunjena tugom i bolom za svojim dragim Učiteljem, koga narodne starešine raspeše na Golgoti, i strahom za svoje sopstvene živote, tajanstveno su zatreperila i usplamtela, kad im se njihov Učitelj, u vidu nepoznatog putnika, pridružio i upustio u razgovor i tumačeenj proročkih spisa, koji su o njemu govorili. „Ne goriše li naše srce u nama, kad nam govoraše putem i kad nam kazivaše Pismo?“ pitali su se apostoli posle, kad je Gospod iščezao (Luka 24, 32) …


Izdavač: Pravoslavni vidici, Kragujevac
Strana: 302
Povez: Meki
Pismo: Ćirilica
Godina izdanja: 2014.


Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
450,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 12332113
  • Težina sa ambalažom: 500.00 gr
  • Dimenzije: 20.50cm x 15.00cm x 2.00cm
Pogledano: 369
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.