Meni
Korpa

Priče o životu Gospoda našeg Isusa Hrista

Priče o životu Gospoda našeg Isusa Hrista
Priče o životu Gospoda našeg Isusa Hrista

Dečja literatura je bogatija za novu knjigu napisanu na osnovu bogočovečanske knjige – Biblije, i to Novoga zaveta. Izborom opisa događaja iz života Gospoda Isusa Hrista počev od njegovog rođenja, zatim pripovedanjem o čudesnim iscelenjima i mudrim poukama, pričama, do njegovog spasonosnog stradanja i Vaskrsenja, ova knjiga, namenjena deci, kao „malo jevanđelje“, otkriva tajnu istine o Gospodu i tajnu istine o nama, ljudima.

Ilustrovana knjiga Priče o životu Gospoda našeg Isusa Hrista, posvećena malom-velikom detetu, najbolje je tiho pristanište, jer joj mogu da pribegnu i dete i roditelj, da zajedno izučavaju Reč Božju i postanu "seme na dobroj zemlji", kao čovek koji čuje Reč Božju, razume je i njome živi.

Tematski, knjiga je sastavljena iz delova: Detinjstvo Isusa Hrista, Služba Isusa Hrista, Put Krsta (stradanja) Isusa Hrista i Vaskrsenja, preko Javljanja anđela ženama mironosicama, ona nas dovodi do Vaznesenja Gospodnjeg, kao završnog čina iz ovozemaljskog života Gospoda Isusa Hrista.

Sve događaje i radnje u ovoj knjizi, ,luksuzno opremljenoj i izuzetno dobro otštampanoj na samo stotinak strana, prate crteži savršenog sklada i boja sa izobiljem svetla. A ovi crteži biblijskih motiva i priča omeđeni su rukom umetnika Serjože Popova, iz Novog Sada, koji je završio Akademiju primenjene umetnosti, a zatim u manastiru Kovilju izučio umetnost pravoslavnog ikonopisanja.

Dakle, na jednoj strani knjige je ispričani događaj iz Novoga zaveta, a na drugoj strani je njegova ilustracija u vidu ikone ili freske! Ovo znači da je ova dečja slikovnica odlična i s pedagoške strane, jer smesta uvodi čitaoca u pravoslavni, vizantijski način živopisanja ličnosti, događaja i radnji iz Biblije! Može poslužiti i kao obrazac mladima i odraslima da se uvežbavaju u pravoslavnom živopisanju. Pri tome zapažamo izrazito jarke boje i kolorite; možemo istaći da su u potpunom skladu sa jačinom biblijskog događaja koji prati umetnička ilustracija. Inače, ilustrator-umetnik, Serjoža Popov je saradnik sa crkvenim i hrišćanskim izdavačima pojedinih zemalja, kao što su: "Beseda" (Srbija), "Svetigora" (Crna Gora), "Predanja" (Rumunija), "Izdavački savet Ruske Pravoslavne Crkve (Rusija), "Omofor" (Bugarska), Manastir Svete Jelisavete (Belorusija).

Priče o životu Gospoda našeg Isusa Hrista upoznaju mladog čoveka sa biblijskim događajima i jevanđeljskim pričama, podučavaju ga Božjoj reči i s lakoćom uvode u srž Novoga zaveta – kanonska jevanđeelja. Sa ovom knjigom i dete i roditelj provešće više vremena nego što se može pomisliti na osnovu obima teksta, jer svaka pripovetka otvara uvid u novi događaj. A srž svega proučavanja reči Božje je ona opomena samog Gospoda Hrista: "Ljubite jedni druge kao što vas ja ljubih". A u čemu se sastoji naša ljubav prema Bogu i bližnjem, kazuje nam primer samog Gospoda, koji je prošao taj put od svog Rođenja do stradanja na Krstu, i Vaskrsenja, „nas radi ljudi i našega spasenja“.


Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 3 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 3 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 5 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 5 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

1.500,00 RSD
  • Stanje: 5
  • Šifra artikla: 8000
  • Težina sa ambalažom: 600.00 gr
  • Dimenzija: 23.50cm x 20.50cm x 1.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 117
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.