Meni
Korpa

Zbog aktuelne situacije sa COVID-19, može doći do kašnjenja u isporuci naručenih artikala.

Post: čistota duše i zdravlje tela: telesni duhovni u životu pravoslavnog hrišćanina i pravila posta

Post: čistota duše i zdravlje tela: telesni duhovni u životu pravoslavnog hrišćanina i pravila posta
Post: čistota duše i zdravlje tela: telesni duhovni u životu pravoslavnog hrišćanina i pravila posta

Pred Bogom i pred sobom treba da skinemo haljinu koja nas je ulepšavala i naše mane skrivala, haljinu namirisanu kulturnim samouslađivanjem i samoobmanom, pa onda da pogledamo na gnoj svoje možda smrtno bolesne duše. Tome nas uči post, a to on i postiže, jer je on istinska i najsavršenija higijena čovekova. Obuzdajmo sebe, svoju duševnotelesnu izdvojenost. Počnimo sa hranom...

Post otkriva svu našu nepostojanost, celu našu čovečansku, duševnu oskudnost. Post ispoljava moć Božju koja dejstvuje u toj duševnoj oskudnosti, siromaštvu i slabosti ljudskoj. A to je veliko dostignuće posta u pitanju čovečjeg samopoznanja i poznanja Boga. Zatim, post čoveku otkriva njegovu dvojakost, postojanje dvaju života u njemu: duševnotelesnog i duhovnog.

U svome spoljašnjem izražaju, naravno, post je i vežbanjeu smislu sticanja i Produbljivanja duhovnog iskustva. On je uvežbavanje tela i duše, jačanje osećanja, čišćenje uma, obezbeđenje našeg životnog broda radi susreta večnosti...

Post jača gledanje na svu prolaznost ovoga sveta i stvarnost budućeg sveta. Post produbljuje osećanje odgovornosti za zemaljski život, za svaki postupak i reč, za svaki trenutak. Potstičući nas na saznanje naše slabosti, post nam olakšava plemenitiji i duševniji odnos prema manama naše okoline.

Strana: 430 (cb)
Povez: tvrdi sa omotom
Pismo: ćirilica

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije predviđen!
Loše Odlično
1.090,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 10707
  • Težina sa ambalažom: 600.00 gr
  • Dimenzije: 21.00cm x 17.00cm x 0.00cm
Pogledano: 1106
Tagovi: Post
Da bismo za Vas osigurali bolje korisničko iskustvo, prikazivanja personalizovanog sadržaja, prikazivanja relevantnih reklamnih ponuda i druge funkcionalnosti, na ovom sajtu koristimo kolačiće.