Meni
Korpa
Obaveštenje o isporuci.

Pomeranje granica Srca, Arhiepiskom verejski Amvrosije

Pomeranje granica Srca, Arhiepiskom verejski Amvrosije
Pomeranje granica Srca, Arhiepiskom verejski Amvrosije

Ako želite pronaći Boga, tražite Ga u vama bliskim ljudima

Najnovija knjiga NJegovog Preosveštenstva Arhiepiskopa verejskog g. Amvrosija Pomeranje granice srca, u prevodu na srpskom jeziku, od danas je dostupna svim domaćim čitaocima.

Knjiga je na ruskom jeziku prvi put objavljena u junu mesecu prošle godine, 2018, u izdanju Petrogradske duhovne akademije. Prevod knjige na srpski jezik u izdanju Podvorja Srpske pravoslavne crkve u Moskvi i izdavačke kuće „Pravoslavac“ iz Šapca, uradio je Preosvećeni Episkop moravički g. Antonije, starešina Podvorja SPC u Moskvi i vikar NJegove Svetosti Patrijarha srpskog.

Knjiga je posvećena svim izazovima sa kojima se u svom svakodnevnom radu susretao njen autor, tada arhiepiskop petergofski i rektor Petrogradske duhovne akademije, a sada već arhiepiskop verejski i rektor Moskovske duhovne akademije. U knjizi, čiji podnaslov služi i kao moto Ako želite pronaći Boga, tražite Ga u vama bliskim ljudima, Arhiepiskop Amvrosije bavi se značajnim temama, poput vaspitavanja mladih ljudi, praktikovanja molitve, monaškim životom, ali i iskušenjima i mogućnostima koja sa sobom nosi savremeno okruženje u kome živimo.

Budući da u knjizi postoji i posebno poglavlje posvećeno Velikom postu i njegovom duhovnom značaju na osnovu primera iz teksta Velikog pokajnog kanona prepodobnog Andreja Kritskog, objavljivanje prevoda knjige u prvim danima Velike četrdesetnice predstavlja veliko duhovno bogatsvo za sve pravoslavne vernike Srpske Crkve.

Knjiga je napisana savremenim jezikom, zbog čega je za vrlo kratko vreme osvojila srca širokog kruga ljudi, na prvom mestu mladih bogotražitelja, zbog čega verujemo da će ona biti zanimljiva i našoj pravoslavnoj omladini, đacima i studentima duhovnih škola Srpske pravoslavne crkve, ali i svima onima koji traže odgovore na pitanja da li je duhovni život moguć u savremenom svetu, kako izgleda duhovno obrazovanje, u čemu je značaj Velikog posta i kako izgleda život monaha.

Povez: Meki
Strana 204

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
325,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 20201120
  • Težina sa ambalažom: 300.00 gr
  • Dimenzije: 20.00cm x 13.00cm x 1.50cm
Pogledano: 285
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.