Meni
Korpa

Oci otaca, Nađa Andrejević Keleris

Oci otaca, Nađa Andrejević Keleris
Novo
Oci otaca, Nađa Andrejević Keleris

Mada je danas sve teže govoriti o pravoslavnoj geografiji, pred izazovima globalizacije, odnosno formiranja „globalnog sela“ u koje se sve više moderni svet pretvara, knjiga beogradske novinarke Nađe Andrejević Keleris, Oci otaca (radni naslov „Pravoslavna geografija") u ovom trenutku je dobro došla, kao dugo očekivana i potrebna, da popuni veliku prazninu u našem opštem saznanju o pravoslavnom hrišćanskom svetu.

U tom smislu ovo delo je lep prilog koji se pojavljuje na početku trećeg, odnosno krajem drugog milenijuma hrišćanstva.

Prvi put na jednom mestu, iz ruku pronicljive novinarke, imamo razgovore-intervjue, petnaest na broju, sa poglavarima skoro svih pomesnih pravoslavnih crkava. Ovo je ujedno i prvi deo knjige. Drugi deo je dopuna prvog i ukratko donosi osnovne podatke, uglavnom istorijske, za svaku pravoslavnu crkvu.

Delo je napisano lepim, jednostavnim jezikom, popularno, prijemčivo za široki klub čitalaca, kojima će ovo štivo dobro doći, s obzirom da zaista veoma malo znamo ili slabo poznajemo jednoverne crkve i narode u svetu.

O Vaskrsu 2001. godine. Protojerej prof. dr Radomir V. Popović

Povez: Mekt
Strana: 311

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

1.600,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 12833
  • Težina sa ambalažom: 350.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 12.50cm x 2.00cm
Pogledano: 173
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...