Meni
Korpa

Bog će pomoći ako ima kome: Životopis i pouke patrijarha Pavla

Bog će pomoći ako ima kome: Životopis i pouke patrijarha Pavla
Bog će pomoći ako ima kome: Životopis i pouke patrijarha Pavla

Patrijarh Pavle je bio poglavar Srpske Crkve u najteže dane našeg naroda, izloženog „ratu Vol Strita protiv Vizantije“, kako je to definisao jedan zapadni novinar. Ipak, uprkos svemu, on je ostao čovek među ljudima Nebeske Srbije, dostojan naših svetih predaka, svetilnik za potomke. Ova knjiga ga ne predstavlja samo kao poglavara Crkve, nego, pre svega i iznad svega, kao duhovnog pastira, čije pouke nam otvaraju um i srce da shvatimo da će Bog pomoći, ako bude imao kome da pomogne.

Tajna života patrijarha Pavla bila je u njegovom krajnjem smirenju. Živeći u doba kad su se Srbi, što zbog svojih greha, što zbog mržnje bezbožne Imperije, našli na udaru zla, on je svojim životom pokazao šta znače reči Svetog aposotola Pavla o sili Božjoj koja se otkriva u nemoći. Knjiga o njegovom životu i poukama sveodiči da nas, i danas, vodi blaga ruka Svetoga Save, i da živimo Kosovskim zavetom kneza Lazara.

Strana: 328
Povez: tvrdi
Pismo: ćirilica

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

649,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 10725
  • Težina sa ambalažom: 600.00 gr
  • Dimenzija: 18.00cm x 13.00cm x 0.00cm
Pogledano: 4810
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...