Meni
Korpa

Bez Boga ni preko praga - Srpski duhovnici XX veka, žitije i pouke

Bez Boga ni preko praga - Srpski duhovnici XX veka, žitije i pouke
Uskoro
Bez Boga ni preko praga - Srpski duhovnici XX veka, žitije i pouke

Ovo izdanje pored već postojećih likova naših duhovnika, donosi i nove – oca Kalista, oca Julijana Studeničkog, kao i svedočenja Svetogoraca o ocu Georgiju Vitkoviću. Knjiga koja potvrđuje da su i Srbi imali svoje velike ljude pred Bogom u XX veku.

Knjiga je podeljena na nekoliko većih celina. Prvo je dato žitije i (neobjavljene u Sabranim delima) pouke Svetog Nikolaja Žičkog, prvog među bogomolnicima. Tu su zatim svedočanstva Svetih Nikolaja i Justina Ćelijskog o bogomolničkom pokretu. Središnje je poglavlje o starcima-duhovnicima i molitvenicima bogomoljačkog pokreta, koje krunišu pouke vladike budimskog Danila (zašto je on među bogomolnicima videti u tekstu Bogomir Tihi). Poglavlje "Duhovno rukovođenje u bogomoljačkom pokretu" bavi se pobožnošću Nikolajevih Srba kroz pitanja i odgovore.

Na kraju su sećanja i razgovori sa srpskim duhovnicima koje je pribeležio autor.

Tvrdi povez
Broj strana 520

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

1.375,00 RSD
  • Stanje: Uskoro
  • Šifra artikla: 11344
  • Težina: 700.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 15.50cm x 3.00cm
Pogledano: 985
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...