Meni
Korpa

Negovanje saosećanja - Aleksandar Kolmanovsk

Negovanje saosećanja - Aleksandar Kolmanovsk
Negovanje saosećanja - Aleksandar Kolmanovsk

Knjiga Negovanje saosećanja prva je knjiga Aleksandra Kolmanovskog. Iako godinama unazad daje intervjue, i piše za razne internet-žurnale, i veoma je poznat, još uvek nije objavio knjigu u Rusiji. Zahvalni smo autoru što nam je omogućio ovo izdanje i što srpski čitaoci putem ove knjige mogu da se upoznaju sa njegovim radom.

Aleksandar nam na jednostavan i lako razumljiv način otkriva suštinu psihičkih problema čoveka, videći je u nedostatku saosećanja sa bližnjima, nedovoljnom učešću u životu zajednice i nemotivisanosti za menjanje sebe.

Kao način na koji možemo prevazići brojne psihičke tegobe nudi nam saosećanje prema bližnjima, i kroz njega oslobađanje od ega, tog sebičnog i bezosećajnog ja.

Uglavnom znamo šta ne valja, ali ne i kako da to rešimo.Kolmanovski nam otkriva to kako, savetuje nas i bodri da negujemo saosećanje sa bližnjima, pre svega sa roditeljima, mužem (ženom) i decom.

Saosećajući, moći ćemo da razumemo, da oprostimo, da prihvatimo i, što je najlepše, da zavolimo druge, a i sebe.

On naročito naglašava: „Nisu roditelji loši – njima je loše“, a pogotovo: „Nije dete loše – njemu je loše!“ Prisetimo se ove duboke istine što češće i potrudimo se da otkrijemo zašto nam je loše, te dopustimo srcu da ga ponese iskra radosti saosećanja i uznese do jednodušja s bližnjim. Tada ćemo osetiti punotu i lepotu života.

A. Kolmanovski i njegova žena Natalija prvi su u psihološko savetovanje uveli pojam „usinoviti roditelje“ (koji je kao način razrešenja nesporazuma sa roditeljima detaljno objašnjen u knjizi). Taj metod usinovljenja jedan je od boljih praktičnih rukovodstava u savetodavnom radu, a ujedno i tumačenje Božije zapovesti o poštovanju roditelja, kao što je i pristup o negovanju saosećanja ispunjavanje Božije zapovesti da ljubimo svog bližnjeg.

Povez: Mek
Strana: 233

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

840,00 RSD
  • Stanje: 1
  • Šifra artikla: 12752
  • Težina sa ambalažom: 400.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 0.00cm x 0.00cm
  • SKU: #
Pogledano: 1786
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.