Meni
Korpa

Moj Starac Josif Isihasta – Starac Jefrem Filotejski i Arizonski

Moj Starac Josif Isihasta – Starac Jefrem Filotejski i Arizonski
Moj Starac Josif Isihasta – Starac Jefrem Filotejski i Arizonski

U novijoj istoriji Svete Gore Atonske lik Starca Josifa Isihaste i Spileota stoji na počasnom mestu. Iskustveno prošavši opit drevnih svetitelja – pustinjaka, Starac Josif nam donosi i njegove plodove. Zatvorivši se u pećinu, po kojoj je i dobio ime, sa nekolicinom svojih učenika, on je “sve smatrao za trice samo da Hrista dobije”. Žrtvovao je sve da bi Boga dostigao, i dostigao Ga je. Vatrenom revnošću koja je dovodila u nedoumicu i njegove savremenike i sapodvižnike, zadobio je nepokolebivo znanje duhovnog života koje je, prošireno njegovim učenicima, pomoglo i obnovu monaštva Svete Gore.

Blaženopočivši arhimandrit Luka cetinjski i dajbabski.

Broj strana 546.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

1.309,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 11419
  • Težina sa ambalažom: 950.00 gr
  • Dimenzija: 21.50cm x 15.50cm x 3.50cm
Pogledano: 972
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...