Meni
Korpa

Misli, Blez Paskal

Misli, Blez Paskal
Misli, Blez Paskal

Izabrao i preveo Ep. Hrizostom (Vojinović)

Još od svoje dvadeset i četvrte godine Paskal se počeo živo interesovati religijom i velikim problemima života. Pred kraj svoga života (živeo je svega trideset i devet godina) on je spremao materijal i beležio misli za jednu Antologiju hrišćapske religije. Govorio je da bi mu bilo potrebno deset godina zdravlja da to delo dovriš  ali jedva daje radio na njemu i punu godinu dana. Posle njegove smrti prijatlji su sakupilp te njegove beleške i izdali ih pod naslovom Misli. Iako je tek u prvim konturama i fragmentarno, ovo delo po svojoj dubini i finoći zapažanja i po jednostavnosti i lepoti stila predstavlja "jednu od velikih knjiga čovečanstva" (Lanson) i spada „u najviša i najjedrija dela književne istorije" (Bogdan Popović).

Povez: Mek
Strana: 134

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

770,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 12900
  • Težina sa ambalažom: 250.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 13.50cm x 1.00cm
Pogledano: 126
Tagovi: Misli , Blez Paskal
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...