Meni
Korpa

Misionarska pisma – Episkop Nikolaj

Misionarska pisma – Episkop Nikolaj
Novo -20 %
Misionarska pisma – Episkop Nikolaj

Izdavač: Pravoslavni Srpski Manastir Lelić
Strana: 448
Povez: Tvrdi
Pismo: Ćirilica


RADNIKU KOJI PITA: ŠTA JE TO DUHOVNI ŽIVOT?

Pa duhovni život i jeste pravi život. Ostalo je sve stvar.

Stvar je i telo naše; zemlja pozajmljena od zemlje. zemlja, voda, oganj i vazduh – iz te četri stvari izgrađeno je telo čovečje. Izgrađeno je ono tako vešto i čudesno, da se ne da izreći ni opisati. pa ipak je telo samo jedna stvar, nije život; koja, nije putnik; kavez, nije ptica.

Šta je onda život? Sveto Pismo Božje jasno objašnjava to na prvom listu svom. I sazda Gospod Bog čovjeka od praha zemaljskoga, i dunu mu u lice duh životni; i posta čovjek duša živa.

Znaš li dobro šta označavaju reči posredno i neposredno? Posredno, dakle, od zemlje, stvorio je Bog telo, a neposredno, od Sebe, udahnuo je u nj duh životni. Tako je čovek postao duša živa. I tako je čovek prividno stvar, ali stvar sa duhom životnim u sebi, koji je neposredno od Tvorca.

Tim duhom životnim drži čovek vezu samim Stvoriteljem svojim i sa svakolikim nebeskim duhovnim svetom, koji je oko Stvoritelja. jedan plamičak, koji liči na večni plamen Božanstva. Iako telom gmižemo po zemlji među insektima mi smo tim plamičkom vezani s najvišim nebesima i večnošću …

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije predviđen!
Loše Odlično
Ova ponuda završava se za:
Dan
Sat
Min
Sec
360,00 Din.
450,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 11431
  • Težina sa ambalažom: 650.00 gr
  • Dimenzije: 20.00cm x 14.00cm x 2.00cm
Pogledano: 28
Da bismo za Vas osigurali bolje korisničko iskustvo, prikazivanja personalizovanog sadržaja, prikazivanja relevantnih reklamnih ponuda i druge funkcionalnosti, na ovom sajtu koristimo kolačiće.