Meni
Korpa
Akcioni plan za COVID-19

Misionarska pisma – Episkop Nikolaj

Misionarska pisma – Episkop Nikolaj
Uskoro
Misionarska pisma – Episkop Nikolaj

Izdavač: Pravoslavni Srpski Manastir Lelić
Strana: 448
Povez: Tvrdi
Pismo: Ćirilica


RADNIKU KOJI PITA: ŠTA JE TO DUHOVNI ŽIVOT?

Pa duhovni život i jeste pravi život. Ostalo je sve stvar.

Stvar je i telo naše; zemlja pozajmljena od zemlje. zemlja, voda, oganj i vazduh – iz te četri stvari izgrađeno je telo čovečje. Izgrađeno je ono tako vešto i čudesno, da se ne da izreći ni opisati. pa ipak je telo samo jedna stvar, nije život; koja, nije putnik; kavez, nije ptica.

Šta je onda život? Sveto Pismo Božje jasno objašnjava to na prvom listu svom. I sazda Gospod Bog čovjeka od praha zemaljskoga, i dunu mu u lice duh životni; i posta čovjek duša živa.

Znaš li dobro šta označavaju reči posredno i neposredno? Posredno, dakle, od zemlje, stvorio je Bog telo, a neposredno, od Sebe, udahnuo je u nj duh životni. Tako je čovek postao duša živa. I tako je čovek prividno stvar, ali stvar sa duhom životnim u sebi, koji je neposredno od Tvorca.

Tim duhom životnim drži čovek vezu samim Stvoriteljem svojim i sa svakolikim nebeskim duhovnim svetom, koji je oko Stvoritelja. jedan plamičak, koji liči na večni plamen Božanstva. Iako telom gmižemo po zemlji među insektima mi smo tim plamičkom vezani s najvišim nebesima i večnošću …

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen. 

450,00 RSD
  • Stanje: Uskoro
  • Šifra proizvoda: 11431
  • Težina sa ambalažom: 650.00 gr
  • Dimenzije: 20.00cm x 14.00cm x 2.00cm
Pogledano: 1040
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.