Meni
Korpa

Mineji komlet 12 knjiga (crkvenoslovenski)

Mineji komlet 12 knjiga (crkvenoslovenski)
Mineji komlet 12 knjiga (crkvenoslovenski)

Definicija: Mineji su liturgijske knjige koje se koriste u pravoslavnoj crkvi. Sadrže službe svetiteljima koji se proslavljaju u određenom mesecu.

Struktura: Svaki minej pokriva službe za jedan mesec i sastoji se od tropara, kontakija, kanona i drugih liturgijskih tekstova.

Upotreba: Mineji se koriste tokom bogosluženja, posebno u toku jutarnje i večernje službe, i pružaju sveštenicima potrebne tekstove za određeni dan.

Istorija: Ove knjige su nastale u prvim vekovima hrišćanstva i pretrpele su mnoge promene tokom vremena. Razvijale su se paralelno sa razvojem liturgijskog života crkve.

Važnost: Mineji su od suštinskog značaja za pravilno obavljanje bogosluženja i pomažu u očuvanju i prenošenju tradicije i teologije pravoslavne crkve.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

60.000,00 RSD
  • Stanje: 1
  • Šifra artikla: 1084
  • Težina sa ambalažom: 18,000.00 gr
  • Dimenzija: 5.00cm x 21.50cm x 29.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 17365
Tagovi: Mineji
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.