Meni
Korpa

Zbog aktuelne situacije sa COVID-19, može doći do kašnjenja u isporuci naručenih artikala.

Put ka spasenju, Sveti Teofan Zatvornik

Put ka spasenju, Sveti Teofan Zatvornik
Put ka spasenju, Sveti Teofan Zatvornik

U ovom priručniku iz moralnog bogoslovlja prikazuju se čuvstva (osećanja) i raspoloženja koja bi trebalo da ima svaki Hrišćanin; ali to ni izdaleka nije dovoljno za ustrojenje našega spasenja. Glavno je naše delo — istinsko življenje u duhu Hristovom. A čim se dotaknemo ovoga pitanja — koliko se samo nedoumica javlja, koliko je stoga potrebno dati uputstava i preporuka, i to na svakom koraku!

Doduše, u bogoslovskoj literaturi ukazuje se na to da je krajnji cilj i vrhovno naznačenje čovekovo opštenje (za-jedničenje) sa Bogom, kao što se opisuje i put ka ostvariva-nju toga cilja: to je vera sa držanjem zapovesti Hristovih, uz pomoć blagodati Božije. Reklo bi se, dovoljno je kazati samo jednu reč: „Evo puta! — Kreni!”.

Lako je, međutim, reći: put je pred tobom, kreni! Ali kako to učiniti? Najčešće ljudima nedostaje želja da tim putem hode. Duša obremenjena strastima sklona je upornom odbijanju svakog podstreka i svakog poziva; ona se odvraća od Boga, ne želeći da se upravi prema NJemu. Zakon Hristov nije joj mio; u takvoj duši nema raspoloženja čak ni da sluša o NJemu, ili, kako bi se to jednostavnije reklo, nije joj do toga. Postavlja se pitanje: kako dospeti u stanje u kome se javlja želja da se ushodi ka Bogu putem Hristovim; šta učiniti da se zakon Božiji ureže u srce, te da čovek, postupajući po zapovestima Gospodnjim, sve čini prirodno, lako, kao po svojoj volji, kao da nije pod zakonom odozgo, nego da on (taj zakon) izvire iz njega samoga?


Izdavač: Stolp, Kragujevac
Strana: 301
Povez: Meki
Pismo: Ćirilica
Godina izdanja: 2017.

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije predviđen!
Loše Odlično
Captcha
450,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 12332136
  • Težina sa ambalažom: 450.00 gr
  • Dimenzije: 20.50cm x 14.50cm x 2.00cm
Pogledano: 248
Da bismo za Vas osigurali bolje korisničko iskustvo, prikazivanja personalizovanog sadržaja, prikazivanja relevantnih reklamnih ponuda i druge funkcionalnosti, na ovom sajtu koristimo kolačiće.