Meni
Korpa

Celokupan dnevnik oca Aleksandra Šmemana u tri toma

Celokupan dnevnik oca Aleksandra Šmemana u tri toma
Uskoro
Celokupan dnevnik oca Aleksandra Šmemana u tri toma

Nјegov sin Sergej Šmeman piše: "Posle upokojenja protoprezvitera Aleksandra Šmemana, u stolu njegovog kabineta na Akademiji sv. Vladimira, pronađeno je osam svezaka ispisanih njegovom rukom.

Ovaj dnevnik otac Aleksandar je vodio, uz kraće prekide, od 1973. godine do početka poslednje bolesti. Pisao ga je na ruskom, rodnom jeziku svog detinjstva provedenog u "ruskom Parizu". Iako je napisan tokom poslednjih deset godina, dnevnik obuhvata ceo život oca Aleksandra.

On piše o detinjstvu i mladosti u Parizu: o ljubavi prema poeziji koju mu je usadio upravnik ruske vojne škole (kadetskog korpusa) Rimski-Korsakov; o bolesti koja ga je podstakla na razmišljanje o smrti i večnosti, o svom vezivanju za Crkvu...  Piše o tragičnom sukobu sa ocem Georgijem Florovskim, o starijim kolegama kao što su Sergej Verhovskoj i Nikolaj Arsenjev, o svom prijatelju i nasledniku na mestu dekana, ocu Jovanu Majendorfu, o studentima koji su postali njegove kolege na akademiji - ocu Tomi Hopku, Dejvidu Driloku, ocu Pavlu Lazoru, DŽonu Eriksonu, Konstanciji Tarasar".

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 3 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 3 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 5 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 5 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

2.000,00 RSD
  • Stanje: Uskoro
  • Šifra artikla: 12728
  • Težina sa ambalažom: 1,600.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 15.00cm x 2.00cm
  • SKU: #
Pogledano: 4799
Tagovi: Aleksandar , Šmeman , Dnevnik
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.