Meni
Korpa

Izdavačka kuća "Kalenić"

Proizvođač: Каленић Šifra artikla: 12402
Svaki čovek velika je tajna, ne samo drugima već i samom sebi. To može biti dobro samo onda ako se život promišlja odgovorno. Ali ako sve ostane u ravni surovih zaključaka jednih o drugima, nastaje problem, pošto se svako trudi da bude nerešiva zagonetka, nemajući u sebi želju da upozna druge i njim..
700,00 RSD
Proizvođač: Каленић Šifra artikla: 12921
Predgovor drugom izdanjuBudući da je prošlo šest godina od prvog izdanja ove monografije, javila se potreba da se ona dopuni kako mojim novijim naučnim radovima vezanim za ovu temu, tako i novijom stranom bibliografijom. To je jedini način da se bogoslovsko znanje produbi i da svetootačka nit, koja ..
800,00 RSD
Proizvođač: Каленић Šifra artikla: 3159
Lex orandi, odnosno glavni naslov ove knjige, potiče od opšte poznate latinske izreke Lex orandi lex est credendi ("Pravilo molitve jeste pravilo vere"). Namerno je izabran skraćeni oblik ove izreke jer sadržaj knjige prevazilazi klasično dijalektičko tumačenje prema kome bogosluženje predstavlja au..
500,00 RSD
Proizvođač: Каленић Šifra artikla: 2818
Ova studija predstavlja esej koji analitički tumači suštinsku stranu biblijskog i svetootačkog duha u odnosu prema problemu zla. Na mnogim mestima ona osim tumačenju pribegava i navođenju sadržaja samih izvora.Strana: 230Povez: MekiPismo: Ćirilica..
500,00 RSD
Šifra artikla: 12658
U srpskoj bogslovskoj i široj naučnoj javnosti odavno se oseća potreba za prevodom na srpski jezik relevantnog dela ruske crkvene istoriografije u kojem je celovito i sistematično predstavljena istorija Ruske Pravoslavne Crkve. Pojavom takvog prevoda, uz srpski prevod Puteva ruskog bogoslovlja Georg..
3.000,00 RSD
Proizvođač: Каленић Šifra artikla: 12807
Broj strana 123Kada se u središtu pažnje javnosti nađu pitanja bioetičkog porekla i sadržaja, sasvim je opravdano preovlađujuće mišljenje da je zbog njihove aktuelnosti i osetljivosti za ispravan odgovor na njih neophodno naročito anagažovanje i pozornost. Sem toga, karakteristično je da se ova pita..
400,00 RSD
Proizvođač: Каленић Šifra artikla: 12784
Nepremostiva razlika između hrišćanske i svake druge sekularne (bio) etike sadržana je pre svega u činjenici da hrišćanski moral, kao način postojanja određen hrišćanskom etikom, ima ontološke implikacije, što izostaje u pluralizmu savremenih etičkih sistema. Štaviše, u hrišćanstvu je čovekov moral ..
500,00 RSD
Proizvođač: Каленић Šifra artikla: 12798
„Stigli ste gospođo... Dobar dan. Pomaže Bog. Primite još jednom moje iskreno saučešće. Sa vašim pokojnim suprugom sam delio kabinet i povremeno smo se viđali. Ne baš tako često, ali kad god bi se to desilo bilo je veoma prijatno podeliti misli s njim. Šteta, šteta .. .Tako brzo i iznenada. Izvol'te..
400,00 RSD
Proizvođač: Каленић Šifra artikla: 12728
Nјegov sin Sergej Šmeman piše: "Posle upokojenja protoprezvitera Aleksandra Šmemana, u stolu njegovog kabineta na Akademiji sv. Vladimira, pronađeno je osam svezaka ispisanih njegovom rukom. Ovaj dnevnik otac Aleksandar je vodio, uz kraće prekide, od 1973. godine do početka poslednje bolesti. Pisao ..
2.000,00 RSD
Prikaži od 1 do 12 od 102 (9 stranica)
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.