Meni
Korpa
Akcioni plan za COVID-19

Poruke oca Tadeja - Kakve su ti misli takav ti je život

Poruke oca Tadeja - Kakve su ti misli takav ti je život
Poruke oca Tadeja - Kakve su ti misli takav ti je život

„Mi možemo svašta raditi, ali nećemo imati ni mira ni pokoja. Karakteristična osobina je osnova za prelazak u večnost. Ako smo mirni i tihi, idemo u red svetih i anđela. NJih je Gospod nagradio besplatnom blagodati, i u tim dušama nema osobina ovog sveta. Čovek može stalno da ga vređa, a on da se ne vređa. Čovek može da ga izudara, a on se ne ljuti, jer je njegova duša rukovođena Svetim Duhom.

…. Treba da se opustiš. Ne uzimaj previše na sebe brige ovog sveta, već čuvaj svoj mir i živi sa Bogom. Neka ide kako ide…“

Otac Tadej

Kratak životois Arhimandrita oca Tadeja

Otac Tadej je rođen 1914. godine u selu Vitovnici, od čestitih roditelja, zemljoradnika, na Tomindan pa je njegovo kršteno ime bilo Toma.

Mladi Toma je, posle osnovne škole, završio zanatsko-trgovačku školu u Petrovcu na Mlavi.

Pošto se teško razboleo odlučio je da poslednje godine svoga života posveti Gospodu.

Početak njegovog monaškog života vezan je za manastir Miljkov kod Svilajnca i oca arhimandrita Avramosija, koji je po rečima samog starca Tadeja bio „neizmerna ljubav i praštanje“…

Strana: 140

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen. 

150,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 3056
  • Težina sa ambalažom: 110.00 gr
  • Dimenzije: 14.50cm x 10.50cm x 1.50cm
  • SKU: ***
Pogledano: 1101
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.