Meni
Korpa

Kako je Biblija postala knjiga-Vilijam M. Šnidevind

Kako je Biblija postala knjiga-Vilijam M. Šnidevind
Kako je Biblija postala knjiga-Vilijam M. Šnidevind

Reč je o vrsnom delu koje se bavi nastankom Biblije, preciznije rečeno razumevanjem razloga zbog kojih je Biblija napisana, da bi kasnije postala Sveto Pismo. Problematika vezana za nastanak i formiranje kanona sveštenih knjiga Starog i Novog Zaveta je nešto što je oduvek zanimalo našu javnost, tako da smo konačno dobili delo koje će svakom znatiželjnom čitaocu pojasniti stvari vezane za formiranje sveštenih spisa, a u isto vreme i razvejati neka pogrešna mišljenja i mitove koji preovlađuju u široj javnosti.

Tokom poslednje dve stotine godina biblisti obično smatraju da je Jevrejska biblija napisana i redigovana uglavnom u toku persijskog i helenističkog perioda (od petog do drugog veka pre Hr). Međutim, noviji arheološki dokazi i uvidi lingvističke antropologije navode na pozno Gvozdeno doba (od osmog do šestog veka pre Hr) kao na period formiranja biblijskih spisa. Delo Kako je Biblija postala knjiga (How the Bible Became a Book) kombinuje skorija arheološka otkrića na Srednjem istoku sa uvidima istorije spisa, pokazujući kako je Biblija najpre zapisana, da bi tek kasnije postala Sveto Pismo. Ova knjiga, napisana kako za širu čitalačku publiku, tako i za naučnike, pruža bogat uvid u razloge zbog kojih su ovi tekstovi stekli autoritet kao Pismo i istražuje zbog čega je drevni Izrail, kao jedna usmena kultura, počeo da stvara književnost. Knjiga opisuje nastanak pismenog društva u drevnom Izrailu, što osporava trvdnju da se pismenost najpre pojavila u Grčkoj, u petom veku pre Hr.

Strana 352, mek povez

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 7 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 7 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 10 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 10 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

800,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra artikla: 5446
  • Težina sa ambalažom: 486.45 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 14.00cm x 2.00cm
Pogledano: 6961
Tagovi: kako , biblija , postala , knjiga
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.