Meni
Korpa

Zbog aktuelne situacije sa COVID-19, može doći do kašnjenja u isporuci naručenih artikala.

Kako je Biblija postala knjiga-Vilijam M. Šnidevind

Kako je Biblija postala knjiga-Vilijam M. Šnidevind
Kako je Biblija postala knjiga-Vilijam M. Šnidevind

Reč je o vrsnom delu koje se bavi nastankom Biblije, preciznije rečeno razumevanjem razloga zbog kojih je Biblija napisana, da bi kasnije postala Sveto Pismo. Problematika vezana za nastanak i formiranje kanona sveštenih knjiga Starog i Novog Zaveta je nešto što je oduvek zanimalo našu javnost, tako da smo konačno dobili delo koje će svakom znatiželjnom čitaocu pojasniti stvari vezane za formiranje sveštenih spisa, a u isto vreme i razvejati neka pogrešna mišljenja i mitove koji preovlađuju u široj javnosti.

Tokom poslednje dve stotine godina biblisti obično smatraju da je Jevrejska biblija napisana i redigovana uglavnom u toku persijskog i helenističkog perioda (od petog do drugog veka pre Hr). Međutim, noviji arheološki dokazi i uvidi lingvističke antropologije navode na pozno Gvozdeno doba (od osmog do šestog veka pre Hr) kao na period formiranja biblijskih spisa. Delo Kako je Biblija postala knjiga (How the Bible Became a Book) kombinuje skorija arheološka otkrića na Srednjem istoku sa uvidima istorije spisa, pokazujući kako je Biblija najpre zapisana, da bi tek kasnije postala Sveto Pismo. Ova knjiga, napisana kako za širu čitalačku publiku, tako i za naučnike, pruža bogat uvid u razloge zbog kojih su ovi tekstovi stekli autoritet kao Pismo i istražuje zbog čega je drevni Izrail, kao jedna usmena kultura, počeo da stvara književnost. Knjiga opisuje nastanak pismenog društva u drevnom Izrailu, što osporava trvdnju da se pismenost najpre pojavila u Grčkoj, u petom veku pre Hr.

Strana 352, mek povez

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije predviđen!
Loše Odlično
Captcha
800,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 5446
  • Težina sa ambalažom: 486.45 gr
  • Dimenzije: 21.00cm x 14.00cm x 2.00cm
Pogledano: 4418
Tagovi: kako , biblija , postala , knjiga
Da bismo za Vas osigurali bolje korisničko iskustvo, prikazivanja personalizovanog sadržaja, prikazivanja relevantnih reklamnih ponuda i druge funkcionalnosti, na ovom sajtu koristimo kolačiće.