Meni
Korpa
Akcioni plan za COVID-19

Izloženje monaškog opita – starac Josif Isihasta

Izloženje monaškog opita – starac Josif Isihasta
Novo
Izloženje monaškog opita – starac Josif Isihasta

Izloženje monaškog opita – starac Josif Isihasta

Ako ima ljubavi uzvišene i nebeske, ona se zasniva na praobrascu datom u Jevanđelju – Gospod Isus Hristos, Sin Božji, postavši Čovekom, neprestano svedoči Svoju ljubav prema Nebeskom Ocu. Od tada, ljubav duhovnih sinova prema ocima koji su ih u Hristu rodili biva svagdašnja lepota Crkve. A ovo je dnevnik ljubavi jednog duhovnog sina prema svom duhovnom ocu – njene stranice izblistavaju svetlost čednosti i miomirišu nežnim sinovstvom, onim kakvo se može sresti samo u Gradini Bogomajčinoj, na Atosu. Jedan od najvećih živih pravoslavnih duhovnika govori o svom duhovnom ocu. Prvi put na srpskom jeziku.

Život u ovom svetu ispunjen je taštom borbom za prava, prvenstva, počasti – da se, uvek i svagda, bude prvi u školi, na poslu, u politici, na internetu. Ljudi se nadmeću, guraju, tuku, da zauzmu što bolje mesto pod suncem, da bi se, gordi i grubi, bez pokajanja sjurili u adsku tamu… Prvi, prvi, prvi… „U ovoj zemlji, svako će dobiti svojih petnaest minuta slave“, govorio je američki pop-umetnik Endi Vorhol.

A ovo je knjiga o čoveku koji ne samo da nije želeo da bude prvi, nego se, na sve moguće načina skrivao od ovoga sveta, u nedra Hrista, Boga Koji je postao Čovek da bi ljude učinio decom Božjom. Živeći u pustinji Svete Gore životom angela u telu, on je bio kao i angeli, nevidljiv; znali su ga samo najbliži učenici, koji su u njemu, najkrhkijem sasudu, prepoznali ljubav Božju, bespočetnu i beskrajnu. Ti učenici kasnije su postali ugledni svetogorski podvižnici, obnovitelji monaškog Predanja u Gradini Bogomajčinoj. I kroz njih je u blaženu večnost skriveni učitelj progovorio svetu, ne mogavši da se sakrije, kao ni bilo koji grad što na gori stoji.

Broj strana 546.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen. 

1.190,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 11393
  • Težina sa ambalažom: 900.00 gr
  • Dimenzije: 21.50cm x 15.50cm x 3.50cm
  • SKU: ***
Pogledano: 94
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.