Meni
Korpa
Akcioni plan za COVID-19

Isus Hristos život i delo - Dr. Emilijan Čarnić

Isus Hristos život i delo - Dr. Emilijan Čarnić
Isus Hristos život i delo - Dr. Emilijan Čarnić

Strana: 372 
Blagoslovio: Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski Gospodin Sava i Njegovo Preosveštenstvo Episkop srednjeevropski Gospodin Konstantin

U dubokoj starini svete istorije prorok Isaija (8.v. pr. Hr.) je nagovestio dolazak Spasitelja sveta ovim rečima: "Rodi nam se dete, Sin Bog silni, otac večni, knez koji mir donosi" ( Is. 9,6). Ovo divno proročanstvo ostvareno je rođenjem Isusa Hrista, koji kao silni Bog i najdivniji savetnik moćno vlada već dve hiljade godina, neuporediv ni sa jednim drugim od osnivača religija, ni sa kakvim drugim prorokom, vladarem ili velikanom ovoga sveta. Jer, on donosi i daruje ljudima izuzetan mir i uspostavlja Božiju vladavinu, čiji je smisao najsavršenija harmonija Božije slave i ljudske sreće u ovom svetu i životu.

Za Isusa Hrista nije prorečeno samo da će biti car - sveštenik - prorok, nego i kamen spoticanja (Ix. 8,14) i "znak kome će se protiviti" (Lk. 2,34). Zato interes za ovu jedinstvenu ličnost svetske istorije traje već dvadeset vekova. On i danas živi među ljudima i više nego ranije. Svi ga žele, jedni da bi ga razumeli i voleli, drugi da bi ga nagrdili. A on - neuništivi Bogočovek - samo poziva sebi: "Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti. Uzmite moj jaram na sebe i naučite od mene, jer ja sam krotak i smeran u srcu, i naći ćete odmor u svojim dušama" (Mt. 11,28-29).


Sadržaj

Nagoveštaj rođenja Jovana Krstitelja, 13
Blagovest devojci Mariji, 15
Susret Marije i Jelisavete, 16
Marijina himna, 17
Rođenje Jovana Krstitelja, 18
Zaharijina himna i proroštvo, 19
Otkrivanje Josifu, 20
Isusovo rođenje, 22
Anđeli se javljaju pastirima, 23
Isusa donose u hram, 24
Tumači zvezda klanjaju se Isusu, 26
Beksto u Egipat i povratak, 29
Isus kao dečak u hramu, 36

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen. 

500,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 1107
  • Težina sa ambalažom: 769.00 gr
  • Dimenzije: 24.00cm x 17.00cm x 2.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 7326
Tagovi: isus , hristos , život , delo
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.