Meni
Korpa

Isus Hristos život i delo - Dr. Emilijan Čarnić

Isus Hristos život i delo - Dr. Emilijan Čarnić
Isus Hristos život i delo - Dr. Emilijan Čarnić

Strana: 372 
Blagoslovio: Njegovo Preosveštenstvo Episkop šumadijski Gospodin Sava i Njegovo Preosveštenstvo Episkop srednjeevropski Gospodin Konstantin

U dubokoj starini svete istorije prorok Isaija (8.v. pr. Hr.) je nagovestio dolazak Spasitelja sveta ovim rečima: "Rodi nam se dete, Sin Bog silni, otac večni, knez koji mir donosi" ( Is. 9,6). Ovo divno proročanstvo ostvareno je rođenjem Isusa Hrista, koji kao silni Bog i najdivniji savetnik moćno vlada već dve hiljade godina, neuporediv ni sa jednim drugim od osnivača religija, ni sa kakvim drugim prorokom, vladarem ili velikanom ovoga sveta. Jer, on donosi i daruje ljudima izuzetan mir i uspostavlja Božiju vladavinu, čiji je smisao najsavršenija harmonija Božije slave i ljudske sreće u ovom svetu i životu.

Za Isusa Hrista nije prorečeno samo da će biti car - sveštenik - prorok, nego i kamen spoticanja (Ix. 8,14) i "znak kome će se protiviti" (Lk. 2,34). Zato interes za ovu jedinstvenu ličnost svetske istorije traje već dvadeset vekova. On i danas živi među ljudima i više nego ranije. Svi ga žele, jedni da bi ga razumeli i voleli, drugi da bi ga nagrdili. A on - neuništivi Bogočovek - samo poziva sebi: "Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti. Uzmite moj jaram na sebe i naučite od mene, jer ja sam krotak i smeran u srcu, i naći ćete odmor u svojim dušama" (Mt. 11,28-29).


Sadržaj

Nagoveštaj rođenja Jovana Krstitelja, 13
Blagovest devojci Mariji, 15
Susret Marije i Jelisavete, 16
Marijina himna, 17
Rođenje Jovana Krstitelja, 18
Zaharijina himna i proroštvo, 19
Otkrivanje Josifu, 20
Isusovo rođenje, 22
Anđeli se javljaju pastirima, 23
Isusa donose u hram, 24
Tumači zvezda klanjaju se Isusu, 26
Beksto u Egipat i povratak, 29
Isus kao dečak u hramu, 36

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

500,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 1107
  • Težina sa ambalažom: 769.00 gr
  • Dimenzija: 24.00cm x 17.00cm x 2.00cm
  • SKU: *
Pogledano: 12245
Tagovi: isus , hristos , život , delo
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.