Meni
Korpa
Obaveštenje o isporuci.

Mati Teosemna - Monahinja Marija

Mati Teosemna - Monahinja Marija
Mati Teosemna - Monahinja Marija

Život voljene mati Teosemni bio je ispunjen mučeničkim podvigom, samoodricanjem, tihovanjem i poniznošću. Njenu ličnost i vrline nije moguće opisati rečima, jer su nedovoljne da iskažu uravnoteženost i blagodat osobe koja je govorila ćutanjem.
 
Mati Teosemni, u svetu Anastasija Arista Dmica, rođena je 1938. godine u Larisi kao treće dete od pobožnih roditelja. Kada joj je bilo četiri godine izgubila je oca, a brigu o porodici preuzela je njena majka, poreklom iz istočne Romilije, koja je bila veoma pobožna.
 
Još od detinjstva, gajila je veliku ljubav prema Hristu i Crkvi; sa neobično velikom revnošću za svoj uzrast hitala je na službe i svenoćna bdenija. Učestvovala je u crkvenim, omladinskim aktivnostima i od najranijih godina želela da postane misionar.
 
Završila je školu Crvenog Krsta i dobila zvanje medicinske sestre. Diplomirala je sa najboljim ocenama. Ali, iz revnosti, izabrala je monaški put, kako bi služila ljudima u njihovom bolu.
 
Godine 1966. postala je monahinja na Meteorima. Svojom poslušnošću i podvigom svima je bila primer. Na početku njenog monaškog puta snašle su je neočekivane nevolje, ali se sa njima borila mudro, tiho i ponizno.
 
Godine 1976. sa blagoslovom njegovog preosveštenstva Mitropolita kidonijskog i apokorinskog g.Irineja, mati Teosemni je sa još dve monahinje prešla u Haniju. Iz temelja je počela da obnavlja zapušteni manastir Hrisopigi. Dvadeset četiri godine radila je u tišini, u savršenom samoodricanju. Njeno duhovno prisustvo i njen podvig služili su mnogima kao ohrabrenje, da svoj život posvete Ženiku Hristu, a ona ih je rukovodila i duhovno izgrađivala u Gospodu.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.
461,00 Din.
Cena u bodovima: 450
  • Stanje: Na stanju
  • Nagradni bodovi: 4
  • Šifra proizvoda: 8174
  • Težina sa ambalažom: 300.00 gr
Pogledano: 2561
Tagovi: Mati , Teosemna
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.