Meni
Korpa

Časoslov

Časoslov
Časoslov
Časoslov
Časoslov
Časoslov
Časoslov
Časoslov

Pravoslavni časoslov je knjiga koja sadrži molitve, psalme, čitanja iz Svetog pisma i druge tekstove koji se koriste u bogosluženju pravoslavne crkve tokom dana.

Pravoslavni časoslov podeljen je u osam glavnih delova, od kojih svaki odgovara određenom delu dana i propisanim molitvama za taj deo dana. Prvi deo je jutarnji časoslov, drugi je prvi čas, treći je treći čas, četvrti je šesti čas, peti je deveti čas, šesti je večernji časoslov, sedmi je ponoćni časoslov, a osmi je molitva pre spavanja.

U pravoslavnom časoslovu se takođe se nalaze tropari, kondaci, kanoni, stihire, himne, molitve i drugi tekstovi koji se koriste u različitim delovima bogosluženja. Tekstovi se često izvode na crkvenoslavenskom, grčkom ili drugim jezicima koji se koriste u pravoslavnoj crkvi.

Pravoslavni časoslov igra važnu ulogu u duhovnom životu pravoslavaca jer pomaže u organizovanju i usmjeravanju njihove molitve prema Bogu tokom dana, što je važan deo pravoslavnog duhovnog života.

Strana: 350

Povez: Tvrd

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Dostava paketa u Srbiji vrši se brzom poštom danas za sutra i to:

  • U roku od 3 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnim karticama ili otkupom
  • U roku od 3 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem uplate na šalterima banaka ili elektronskim prenosom

Dostava paketa u inostranstvo vrši se putem DHL-a i to:

  • U roku od 5 radnih dana od prijema narudžbine ukoliko je plaćanje izvršeno platnom karticom
  • U roku od 5 radnih dana od prijema potvrde o uplati narudžbine ukoliko plaćate putem banke

Napomena: Subota, Nedelja, dani državnih i pravoslavnih verskih praznika u Srbiji nisu radni dani.

1.000,00 RSD
  • Stanje: 2
  • Šifra artikla: 12905-01
  • Težina sa ambalažom: 620.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 14.50cm x 2.50cm
  • SKU: *
Pogledano: 1318
Tagovi: časoslov
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.