Meni
Korpa

Dve knjige o pokajanju – Sveti Amvrosije Mediolanski

Dve knjige o pokajanju – Sveti Amvrosije Mediolanski
Uskoro
Dve knjige o pokajanju – Sveti Amvrosije Mediolanski

Sveti Amvrosije, episkop Mediolanski, rođen je između 333-334. godine, po svoj prilici na obali Mozelja u gradu Treviru (sada je to grad Trir u Nemačkoj).

U Treviru se u to vreme nalazila rezidencija namesnika Galije – jedne od provincija Rimske Imperije. Po mišljenju istoričara, rodno mesto svetitelja mogu takođe biti gradovi Arl i Lion.

Amvrosije je bio treće dete ugledne i bogate aristrokatske porodice. Otac budućeg svetitelja, takođe Amvrisoje, mnogo godina je bio na jednom od najvažnijih položaja u prefekturi, verovatno je bio i rimski namesnik (pretorijanski prefekt) Galije. Pretopstavlja se da su njegovi roditelji primili hrišćanstvo u ono vreme kada je Atanasije Aleksandrijski (335-337) bio proteran u Treviru …

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen.

200,00 RSD
  • Stanje: Uskoro
  • Šifra artikla: 2202
  • Težina: 300.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 13.50cm x 1.00cm
Pogledano: 2864
Koristimo kolačiće i druge slične tehnologije kako bismo poboljšali vaše iskustvo pregledavanja i funkcionalnost naše stranice...