Meni
Korpa

Depresija - duhovni pristup - Arhimandrit Spiridon Logotet

Depresija - duhovni pristup - Arhimandrit Spiridon Logotet
Uskoro
Depresija - duhovni pristup - Arhimandrit Spiridon Logotet
Ne znam da li patite od depresije. Ali znam da ste, čak ako i ne patite, i vi kao i ja i svi drugi izloženi opasnosti da obolite od ove ozbiljne bolesti duše i tela. Mogao bih je nazvati bolešću dvadesetog veka, mada je veoma verovatno da će se njena raširenost povećati kako ulazimo u dvadeset prvi vek. Zaista, u dvadesetom veku prvi put smo čuli za nju, učili o njoj i strahovali od nje – ako već nismo oboleli.

Knjiga tumači depresiju s medicinskog i duhovnog stanovništa navodeći kliničke odlike depresije i karakteristike depresivne osobe: osećanje dosade i razočarenja, melanholije, malodušnosti i usamljenosti, nesanice, strah od nevolja i smrti. Uzrocima depresije smatra se osećanje griže savesti, sebičnost, gordost, oholost, ležeran način života, pohlepa, ljubomora i zavist, strasti i vezanosti za novac, žudnja za moći itd.

Prevencija ali i lečenje depresije omogućuje samospoznaja, samokritičnost i samoprekor tj. pokajanje i vrlinski život. Autor pravi razliku između tuge i kajanja zbog grehova koje svakodnevno činimo i očaja zbog životnih nevolja; pripremanja za smrt i straha od smrti; ukazuje na korist od tihovanja, od česte ispovesti, od svesti da je “blaženije davati nego primati“ itd.

Sažetije rečeno, pravoslavno shvatanje života omogućuje nam pravo razumevanje sebe i drugih, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, a istina, koja nas oslobađa unosi mir i radost u dušu.

Povez: mekan
Strana: 101

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

400,00 RSD
  • Stanje: Uskoro
  • Šifra artikla: 12742
  • Težina sa ambalažom: 350.00 gr
  • Dimenzija: 21.00cm x 14.00cm x 2.00cm
  • SKU: ****
Pogledano: 6213
Tagovi: Depresija
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.