Meni
Korpa
Akcioni plan za COVID-19

Čoveče, čuvaj se greha - Sveti Tihon Zadonski

Čoveče, čuvaj se greha - Sveti Tihon Zadonski
Čoveče, čuvaj se greha - Sveti Tihon Zadonski

Sveti Tihon jedanaesti je po redu episkop Voronješki. Ipak, „težina episkopskog omofora“, narušeno zdravlje, stalni osećaj neusklađenosti stvarnosti i onoga čemu je težio, kao i želja za ujedinjenjem (ka čemu jesklonost sveti Tihon imao od mladih dana), bili su uzrok njegove molbe da se povuče. Stalne brige urušili su svetiteljovo zdravlje u toj meri da nije mogao „ne samo da služi liturgiju, nego ni da vrši obaveze vezane za upravljanje eparhijom“.

Molba mu je bila uslišena, i posle 4 godine i 7 meseci, koliko je proveo na episkopskoj katedri, svetitelj odlazi u Zadonski manastir. Nemajući konkretna svedočanstva, koja bi pripadala ili samom arhipastiru ili ljudima iz njegovog okruljenja, no ishodeći na njegovog potonjg života, može se zaključiti…

Povez: Mek
Strana: 159

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen. 

160,00 Din.
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 500280
  • Težina sa ambalažom: 160.00 gr
  • Dimenzije: 17.00cm x 12.00cm x 1.00cm
Pogledano: 4044
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.