Meni
Korpa

Časoslov

Časoslov
Časoslov
Časoslov
Uskoro
Časoslov
Časoslov
Časoslov
Časoslov

Pravoslavni časoslov je knjiga koja sadrži molitve, psalme, čitanja iz Svetog pisma i druge tekstove koji se koriste u bogosluženju pravoslavne crkve tokom dana.

Pravoslavni časoslov podeljen je u osam glavnih delova, od kojih svaki odgovara određenom delu dana i propisanim molitvama za taj deo dana. Prvi deo je jutarnji časoslov, drugi je prvi čas, treći je treći čas, četvrti je šesti čas, peti je deveti čas, šesti je večernji časoslov, sedmi je ponoćni časoslov, a osmi je molitva pre spavanja.

U pravoslavnom časoslovu se takođe se nalaze tropari, kondaci, kanoni, stihire, himne, molitve i drugi tekstovi koji se koriste u različitim delovima bogosluženja. Tekstovi se često izvode na crkvenoslavenskom, grčkom ili drugim jezicima koji se koriste u pravoslavnoj crkvi.

Pravoslavni časoslov igra važnu ulogu u duhovnom životu pravoslavaca jer pomaže u organizovanju i usmjeravanju njihove molitve prema Bogu tokom dana, što je važan deo pravoslavnog duhovnog života.

Strana: 350

Povez: Tvrd

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Zbog različitih faktora koji utiču na jačinu i svetlinu ekrana, kao i zbog prilagođavanja boja tokom proizvodnje, ne možemo garantovati da će slika prikazana na našem sajtu biti u potpunosti identična predmetu u prirodnom ambijentu.

Iako ćemo se truditi da naši prikazi budu što verniji, molimo vas da imate u vidu da se boje, sjaj i drugi faktori mogu razlikovati u zavisnosti od postavki vašeg ekrana i osvetljenja prostora u kojem se nalazite. Uvek smo tu da odgovorimo na vaša pitanja i pružimo dodatne informacije o proizvodu ako vam je potrebno.

1.000,00 RSD
  • Stanje: Uskoro
  • Šifra artikla: 12905-01
  • Težina sa ambalažom: 620.00 gr
  • Dimenzija: 20.00cm x 14.50cm x 2.50cm
  • SKU: *
Pogledano: 1942
Tagovi: časoslov
Ova veb lokacija koristi kolačiće da personalizujemo sadržaj i oglase, da obezbedimo funkcije društvenih medija i analiziramo naš saobraćaj. Takođe delimo informacije o vašem korišćenju našeg sajta sa našim partnerima za društvene medije, oglašavanje i analitiku koji ih mogu kombinovati sa drugim informacijama koje ste im dali ili koje su prikupili vašim korišćenjem njihovih usluga.