Meni
Korpa
Akcioni plan za COVID-19

Bogojavljenje (19.01.)

19. januar po novom, 6. januar po starom kalendaru 

Praznujući Bogojavljenje Gospodnje, koje biva na vodama Jordanskim, treba da se podsetimo da se Gospod Bog naš nikada nije javljao bez razloga baš na tom mestu. Ovaj nam praznik prikazuje Boga u vidu Trojice jednobitne i nerazdeljive. Tako se i svako od nas krštenjem u vodi prosvećuje time što postaje usinovljen od Oca Svetlosti, zaslugom Sina i silom Duha Svetoga.

Na ovaj dan se u svim crkvama i hramovima osvećuje voda, koju narod uzima i nosi svojim kućama. Ona ima duhovna i lekovita svojstva. Njena osobina se ogleda u tome što tokom cele godine ostaje sveža i osvećena. Čuva se u posebnim posudama i koristi se sa iskrenom verom u bolesti, ili bilo kakvoj drugoj nedaći. Na sam Dan Bogojavljenja može se sa njom poprskati svaki kutak u kući, ali u sve druge dane ništa se ne sme prskati njome. Zdravi je mogu piti prethodno pripremljeni zato, tako što će koji dan postiti, pa će tu osvećenu vodicu popiti izjutra kao kada se uzima Sveto pričešće.

Šifra proizvoda: 2021061901
Ikona je izrađena je tehnikom kaširanja na medijapan ploči...
600,00 Din.
Šifra proizvoda: 3601004
Izrađena je tehnikom kaširanja. Ram je od drveta...
3.520,00 Din.
Šifra proizvoda: 3699002
Ikone za sveće.100 sličica u paketu..
154,00 Din.
Šifra proizvoda: 9098
Ikona je izrađena tehnikom kaširanja sa zlatotiskom. Ram ikone je drven i ikona je zastakljena...
3.200,00 Din.
Prikaži od 1 do 4 od 4 (1 stranica)
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.