Meni
Korpa
Akcioni plan za COVID-19

Bog, čovek, đavo / Pokajanjem protiv smrti i duše

Bog, čovek, đavo / Pokajanjem protiv smrti i duše
Novo
Bog, čovek, đavo / Pokajanjem protiv smrti i duše

Putevima Svete Tajne Ispovesti – Pokajanjem protiv smrti i duše

Da li je ispovest samo psihološka uteha ili Sveta Tajna koja nas vodi Bogu? Da li je savremenom čoveku više potreban psiholog ili duhovnik? Čime počinje i kako se osmišljava pokajanje? Na sva pitanja koja se tiču nasušne potrebe za ispovešću ova knjiga odgovara podrobno i tačno. Pisana za savremenog čoveka, ona je pouzdani vodič kroz pravoslavno učenje o tome kako da se stekne srce skrušeno i smireno.

Ovo je knjiga koja nam daje nadu i satire sve zamke demonske, od kojih je, po Lestvičniku, najopasnija ona po kojoj nam đavo, pre no što učinimo greh, Boga predstavlja kao lako praštajućeg, a kad sagrešimo tvrdi da je Bog nemilosrdan i da nam neće oprostiti. Gospod jeste milostiv do Golgote, ali je i Sudija Koji se ne može obmanjivati. Pogledaj me i pomiluj me kao što činiš sa onima koji Ljube Ime Tvoje. Ja sam malen i ponižen, ali zapovesti Tvoje ne zaboravljam, molio se Gospodu car i psalmopojac David. Maleni smo i poniženi, u gresima začeti i rođeni, ali svagda, u svakom trenutku, imamo Oca Koji nas čeka da Mu se vratimo, i da dobijemo pokajničku belinu kao novi temelj naše duše. Po prvi put na srpskom jeziku u knjizi se nalaze pouke o gresima savremenog čoveka – od ropstva mobilnom telefonu do novog tipa robovanja novcu i materijalnom bogatstvu. Čitaoče, pred tobom su blagodatne pouke jeromonaha Grigorija Svetogorca, igumana Nektarija (Morozova), oca Pavla Gumerova.

Broj strana 244.

Napišite recenziju

Molimo prijavite se ili se registrujte da biste napisali recenziju.

Stanje zaliha prikazano na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u magacinu.  Prilikom pakovanja vaše narudžbine ukoliko utvrdimo da nekih artikala nema na stanju, naši zaposleni će vas obavestiti putem emaila i ponuditi alternativu u drugom sličnom predmetu ili vam taj artikal neće biti naplaćen. 

400,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Šifra proizvoda: 11974
  • Težina sa ambalažom: 200.00 gr
  • Dimenzije: 17.00cm x 12.00cm x 2.00cm
  • SKU: ***
Pogledano: 90
Tagovi: Bog , čovek , đavo
Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti.